P-böter o polis!

Igår vaknade jag o kände mig ovanligt utvilad, extra glad o väldigt sprakande piggelin!
Som grädden på moset fick jag ett urgulligt sms från min älskade Carro som önskade mig en bra dag o en trevlig resa hem till norr.
Jag var som på rosa moln...
Detta ändrade sig dock när jag fann en p-bot på min tjänstebil på 700 kronor!! Jag blev helt chockad o ledsen o förbannad o ursinnig , allt i en kolossal blandning...
Jag blev så arg att jag tillochmed mådde illa, brukar inte bli SÅ DÄR arg speciellt ofta. Det snurrade i skallen på mig o röken sprutade ur både öron o näsborrar. Jag svär, ingen skulle ha viljat träffa mig då. Just då, när jag upptäckt min jävla parkeringsbot!!!!

En knapp timme efter att jag upptäckt bötern blir jag stoppad av polisen..
En manlig , snygg polis ber mig blåsa och studerar mitt körkort. Så ber han mig slå på tenningen, för att kolla så att bilen är juste.
"jaa, det blir ju böter på det här..."
Alla våra tjänstebilar är trasiga på ett eller annat sätt. Om problemet inte är att ljusen inte fungerar, då är de totalkrockade eller så saknas ett hjul eller två. typ.
Jag tittar oförstående på polisen och sen säger jag, "men visst, skriv en böter du så blir chefen glad!"
Lugnt o stilla förklarar polisen att bötern hamnar på personen som kör bilen..
Så rasar världen för Kristina Dahl, hon börjar hysteriskt att tjuta som ett barn o får mellan hulkningarna fram att hon precis fått en parkeringsböter på 700 spänn.
Polisen tittar på mig ungefär så där som man tittar på en liten, ledsen hunvalp.. Så knölar han ner bötern i fickan och säger, "hörru, vi glömmer det här"
Jag ler som en sol o tackar o lovar att inte köra en meter till med bilen efter att ha dumpat den på jobbet.
Han vinkar iväg mig o gör en sådan där fin adjö-hälsning med gest o hela fadderullan!

Bötern kvarstod dock...

Efter ett ingående samtal med chefen fick jag lite luckor under eftermiddagen så att jag kunde besöka polisstationen för att höra med dem hur jag skulle gå till väga för att överklaga bötern..
När jag skrivit ett långt klagobrev inser jag att jag behöver en fullmakt från företagsägaren... Som har sitt huvudkontor i Täby. Vem fan orkar åka till Täby?
Pratar lite allmänt och mindre allmänt med poliserna som tycker synd om mig, men förklarar att jag tyvärr måste betala boten, annars kommer ärendet att hamna hos kronofogdemyndigheterna, o DET vill man ju inte.
Jag förklarar för poliserna i uniform att jag minsann inte tänker betala ett enda öre.
Dom fnissar åt mig o säger att jag inte ska vara så kaxig.
"Dom gööör inga undantag, jag håller själv på att driva igenom ett liknande ärende.. o jag lovar dig, det är hopplöst"
Min enda tanke är "UNDERSKATTA MIG INTE".

Så beslutar jag mig för att ringa till kommunen för att försöka få tag i någon ansvarig för parkeringsanmärkningar..
Jag ringer till kommunhuset där jag blir runt kopplad till 4 olika kvinnor. Den Fjärde och sista är en extra insatt vikarie, med bra koll, som troligen ska kunna besvara min fråga..
Hon svarar på bred norrländska!
och jag utbriser; "ååh, det känns redan mycket bättre när du pratar norrländska"
Kvinnan skrattar och förklarar att hon gärna hjälper mig..
Jag förklarar mitt fall, att jag var tvungen att ställa mig där jag parkerade för att jag inte kunde ta mig in till uppfarten till min kund eftersom vägen var oplogad och för att infarten var täckt av en is och snövall på 3 decimeter.
Så säger kvinnan till mig att det var hon som utfärdat bötern och talar om varför hon gjort det.
Jag frågade då om hon själv försökt att ta sig in på uppfarten till min kund? (och ja, jag är inte särskilt trevlig)
Lapp-lisan svarar att hon inte provat, och återigen snäser jag att det allafall var omöjligt.

Så frågar kvinnan varifrån jag kommer.
Jag berättar att jag är i från Hälsingland.
"Jaa, men det är ju jag också. Vet du vad? Jag tar o skriver av den här bötern..."
Jag svävar återigen på rosa moln. Mitt leende går inte att ta misste på, jag gråter glädjetårar och det känns helt plötsligt som att jag vunnit 700 kronor på lotto!!

Jag tackar, jag önskar henne ett gott liv, en underbar helg och en fortsatt trevlig dag.

Från och med nu har jag ingenting emot lapplisor, för dom kan ju komma från Hälsingland, dom åxå!
Jag älskar poliser, bara för att dom är så humana. Jag tycker också om min envishet, för med den kan man komma långt! Ibland måste man plocka fram alla goda sidor hos en själv. Bli lite förbannad, stampa med hela foten och inte ta all skit. För se, det kan ju gå vägen ibland!
Jag är glad att jag är jag, allafall iband.

Stå på er!
/K

Resa till Bali

Nu har vi bokat resan till Bali, jag o Louise :)
Den 20 april lämnar vi Sverige och reser till Bali, via London och Hong kong! Efter fjorton underbara dagar reser jag, ensam(!!) tillbaka till Sverige igen. Louise stannar i Hong kong en vecka på ensam upptäcksfärd..
Kommer verkligen att bli helt grymt att få komma bort två veckor o bara få ha det gott :)
Känns som att jag kan jobba hur mycket som helst nu, bara för att tjäna ihop pengar så jag kan leva som en kung där borta på andra sidan jorden! :)
Nu börjar nedräkningen...

På torsdag åker jag o Twiggy hemåt en sväng igen :) Jag längtar massor, trots att jag var hemma för nästan en vecka sen.. Vet att det kommer att bli en klockren helg o en underbar kväll o dessutom längtar jag efter Carro, som jag inte träffat på alldeles för länge.. Smärtsamt det där men avstånd.. Desto roligare när vi ses, dock! :)
Saknar Pozack en aning för mycket.. Saknar tillochmed att rida honom, trots diverse rodeo o vilda tag! Saknar till och med det.. (haha)

Här i Stockholm är det snö o trafikkaos mest hela tiden.. Var hem till Daniel efter jobbet i söndags o lagade middag o mös med honom :) Tog mig nästan två timmar att komma hem, trots att det borde ha tagit en halvtimme, på sin höjd. Det var kallt o tråkigt att vänta o när jag stod där träffade jag Matin Hägg på perrongen, fränt! Gud vet när jag senast träffade honom :) Han gjorde lumpen här i storstan någonstans utanför..
I hela mitt liv, ja halva åtminstonde, har jag klagat över vår otroligt dåliga kollektivtrafik hemma.. Bussen går förbi sherwoodskogen 5 gånger om dagen, o det har varit väldigt svårt att ta sig från den lilla byn, väldigt ofta.
Men nu har jag kommit fram till följande;
Även om 51:an bara går fem gånger om dagen, så GÅR den allafall!
Här i stockholm är man inte lika förberedd inför vintern, inte den här vintern allafall. Man har lixom gett upp. Slutat ploga. Slutat köra buss. Slutat köra tåg o nu uppmanar man folken att stanna hemma.
Ja.. det är ju också en variant..

Nu ska jag fixa inför resan o sen fortsätta att jobba..
/K


Ännu en dag

Har gått i mitt liv.
Jag är nöjd idag. Inte glad eller lycklig. Bara nöjd. Jag är nöjd med min dagmatte som tar så väl hand om Twiggy att jag önskar jag kunde göra detsamma. Jag är nöjd över att jag lyckats med ännu en dag på HSB.
-Lyckats knåpa ihop en dag som från början var helt omöjlig. Nöjd med att jag hållit mig brta från chocklad i fyra dagar.
Jag är nöjd, bara.

Idag fick jag ett vansinnesutrbrott på jobbet.
Jag vet inte hur det går till. Men ibland blir jag bara så jäkla arg, tålamodet tar slut o så rinner det över. Det säger bara "splash", så kommer allting sprutande ur mig. Utan hejd, efteråt när jag andats ett par gånger har jag glömt var ilskan kom ifrån.
Jag hande handlat år en kund idag, o fått en sådan där fruktansvärd handlingslista ... en lång, med noga beskrivna voror, färg o form på varan o även prisklass inpräntat med noga utvald kulspetspenna..

"English Breakfast tea" RÖTT PAKET.
"Earl Gray" BLÅTT PAKET

Efter nära en timmes handling på ett trångt coop, fyllt till brädden av handlingslustna lördags kunder, kände jag mig nöjd med handlingen. Uppdraget var slutfört. Alla varor låg där i vagen, noga kontrollerade enligt listan.
När jag anländer till kunden, alldeles försent eftersom handlingen drog över tiden, blir gubben helt tokig o höjer rösten åt mig o talar om att båda te-sorterna är felköp!
Att det skulle ha varit coops te sorter jag skulle ha köpt o så slängde han tekartongen på mig!
PANG.
Helt plötsligt stirrar jag gubben i ögongen o höjer rösten!!
Pekar med hela handen på listan, talar om vad där står o visar tepaketet jag köpt!
"och vad fan är ditt problem"?
Jag hade inte behövt handla åt dig idag, jag gjorde det för att jag är så jävla snäll. Jag har jobbat in min lunch för att få sluta tidigare, men istället åker jag o handlar åt er och sen får man bara skit tillbaka?!?!
Det var inte en jävla kotte som jobbade på coop idag, så det fanns ingen jävel jag kunde fråga... Om du är så jävla missnöjd med tet får jag väl åka tillbaka och byta skiten då?!?!

Gubben tittar förvånat på mig, "nej, du behöver inte bli upprörd lilla vän"
"Jag blir precis hur upprörd jag vill"
"du ska veta att coop i Huddinge är känd för att vara så där....."
så tittar jag varmt på gubben, ler o säger "men vad bra, då vet jag i framtiden vilket te jag ska köpa. ha det så bra, trevlig helg. Hejdå"

haha..
Herregud. Konstigt nog är jag förvånansvärt omtyckt av tanterna o gubbarna.

Idag pratade jag med både Jenny o Sara från vreta. Helt underbart att bara få höra deras röster. Mina saknade , fina vänner. Tänk, om två veckor är jag där. Med dem. Helt osannolikt. Vänner som jag inte träffat på två år. O dessutom är jag 20 fyllda! Vad det kan hända mycket på två veckor.
Jenny gav mig världens finaste komplimang o den fick mig verkligen att orka även denna dag , bland snömodd o griniga gubbar... (skratt)
-Du är så jävla cool. Jag önskar att jag vore lika modig som dig. Du är min idol, vet du det?
Sticker till stockholm bara så där.. Det skulle jag aldrig våga.
Jag saknar dig, Kaka.

Nej jag är inte cool
Nej jag är inte modig
Nej jag vågar inte

Jag gör det ändå. Jag bara gör saker, sen när sakerna är gjorda, då inser jag ovanstående.
Ibland stannar jag till, undrar vad jag håller på med. Försöker känna vad jag egentligen vill. Men sen rullar allt vidare o så säger jag till mig själv; "jaja, det blir nog bra till slut."
Planlöst, rotlöst, fan vad det stärker! Jag blir stark av att vinna och när man utsätter sig för prövningar- det är först då man kan vinna.

/K

Lill tösen

Nu har lill tösen varit hos sin dagmatte första gången!
Det har gått jättebra, o hon grät bara lite när jag gick .
Sophie, tjejen som tar hand om henne berättade att hon var en riktig liten fuling. Att hennes hund, Moses uppenbarligen var väldigt förtjust i henne o gjorde allt för att få hennes uppmärksamhet- förgäves! Så fort Moses gav upp o strosade iväg blev Twiggy förkrossad o ville ha hans uppmärksamhet igen.
Jag känner igen det där *fniss* , sådan herre, sådan hund..

Har insett att det idag bara är en vecka kvar tills jag ska hem igen. Underbart! Ska träffa mina fina o se Småstadsliv3 o lyssna till Engmans. Hujedamig, vilken kväll det kommer att bli :) Jag har verkligen höga förväntningar på kvällen, så det bara måste bli toppen :)

Jobbade kväll ikväll o det var väl ungefär lika stressigt som vanligt. Tanterna o gubbarna var dock söta o glada :)
Imorgon jobbar jag kväll o börjar redan klockan 15 då det var ont om folk till dagpasset.
Känner på mig att det kommer att bli en tung fredagkväll. Det känns alltid något visst med att jobba till 23 på fredagarna. Se massa uppklädda människor gå runt med systemkassen i högstahugg, känslan av "fan, jag vill åxå" är brutal. Själv sitter jag i en liten bil o dunkar musik o firar fredag. Men tacka vet jag OB, så det ska nog löna sig någon gång i framtiden ;)

Bali resan kommer allt närmare, o snart måste biljetten bokas!

/K

Jag längtar!

Det händer så mycket roligt i mitt liv just nu! Louise o Jag håller på att planera våran resa i april. Vi ska till Bali. o för att få extra inspiration bara MÅSTE vi kika på "Masjävlar" i helgen. hehe..
Twiggy har flyttat ner till mig o det är underbart med hennes närhet igen! Har träffat två kvinnor som vill ta hand om henne när jag jobbar. En kändes lite bättre, förstås.. Ska träffa båda igen innan jag bestämmer mig. Som vanligt gruvar jag mig redan för hur jag ska framföra till den andre att jag har bestämt mig för att den förste ska få sköta min vovve istället... Tycker sådant är jättesvårt, känns på någotvis som att man gör någon besviken.. o det är en jobbig känsla...

Det är bara 9 dagar kvar tills jag ska få träffa min mest älskade vän på hela jorden. Min syster, min glädje, min carro! Jag ska verkligen ta vara på tiden vi får sen! :)
Den 27nde är det "Småstadsliv 3" och "Engmans kapell" som gäller. Först blir det middag o umgänge o förfest o förhoppningsvis tårta! Måste ju fira mig lite i förväg eftersom det är sista gången jag åker hem innan jag fyller 20 den 5 mars. Hoppas verkligen att kvällen blir kanon.

Helgen efter bär det av till Linköping, där Vreta har återträff den 6mars. Ska ner till Mellis o hälsa på och åker förhoppningsvis ner den 5te o firar min 20årsdag där nere :)
Det ska bli helt magiskt att träffa alla mina saknade vänner. Mina solstrålar, mina fina! Det har gått över ett år sedan jag var ner o hälsade på dem. o snart har det gått två år sedan jag flyttade från östgöta slätten..
Men ändå ligger dem mig fortfarande varmt om hjärtat, mina fina..
Den 15 mars kommer Carro till huvudstaden för ett besök på the studio. Hoppas vi är vackra nog att fasta på bild :)
Tiden går snabbt o så är vi redan inne i april, dax för högskoleprovet den 10onde. o bara dagar senare flyger vi till Bali!!!
Hoppas på bruna ben o sand mellan tårna, försmak på sommaren lixom! Sen är det bara Maj kvar o sen flyttar jag hemöver för att uppleva ytterligare en Hälsingesommar!

Tiden går fort när man har roligt. Jag längtar framåt nu. Längtar efter våren o sommaren o allt roligt som kommer att hända. Hoppas åxå på mycket jobb så att jag får pengar nog att kunna roa mig :)
Ikväll ska vi fira Linnea som fyller 23 idag :) Överraskningsmiddag , kommer att bli så trevligt så!
Ha det underbart!
/K

Det är lätt att vara efterklok

Resan ner till stockholm igår gick bra. Twiggy sov snällt i sin bur hela vägen o Kristina hittade fram utan problem. Trots fyra filer o med en hisnande fart.. tänk, vilket flyt man kan ha :)
Nils skötte sig exemplariskt o tog oss alla fram i säkert behåll!

Svängde in till farfar på vägen ner till betongen. Han bjöd på fika o gav mig 20 års presenten i förskott! Bokade högskoleprovet igår, efter att ha gruvat o velat i över ett år. Jag vet inte om det kommer att gå så där väldigt bra , men jag vill verkligen plugga o det är ju större chans att komma in på utbildningen om man har gjort högskoleprovet! ...så nu har jag lite att bita i... :)

Har funderat över det där med kroniska könssjukdomar nu en längre tid. O fy, det är skrämmande! Kondomgrejen är alldeles för underskattad o det känns som att varenda kotte tänker; "det händer inte mig".
Jag brukar testa mig för klamydia om jag haft oskyddat sex. O visst är det så att det inte är någon hit att smittas av klamydia, men efter en antibiotika kur så är man ju (förhoppningsvis) frisk igen! Om man nu inte råkat bli steril.. o är det verkligen värt det?!
Fler än jag vågar räkna till av mina vänner har någon kronisk könssjukdom... o det värsta av allt är att de fortsätter att ha oskyddat sex med andra!! Sjävklart talar de inte om att de bär på könssjukomar, utan pippar lugnt vidare... Som det ultra ego jag måste erkänna att jag är, tänker jag att jag skulle bli helt galen om någon smittar mig medvetet... Visst, det är inte dödligt- det är ju inte cancer jag talar om. Men ändå, en sjukdom som man måste lära sig att leva med. Som man aldrig kan bli botad ifrån. Jag skulle aldrig vilja ha en sådan!!
Hädanefter är det kondom som gäller! O det tycker jag att alla borde anamma! Men det är så jävla lätt hänt. Att "det bara blir" o sen är det försent. Så sitter man där med kroniska könssjukdomar att behandla, att aldrig kunna ha oskyddat sex med någon utan att föra viruset vidare... HUUUU.
Jag tycker verkligen synd om de jag känner som har blivit smittade. Jag lider med er, bokstavligen.
Och sen är man där igen.. Med egotankegångarna, tänk om jag åxå skulle bli smittad?
Det läskigaste med sjukdomarna är att man inte behöver ha några symptom, utan att man kan bära viruset ändå. Hujedamig! O sen, ett halvår senare sitter man där med massa utslag o funderar vad fan som händer?
O då måste man börja reda ut vilka man varit med o vilka man smittat o sen jäklar är hela smittspridningen igång!
Kan man inte stoppa alltsammans?
Ska Sverige bli massproducenter av kondomer, kanske? O spelar det någon roll, eftersom vi är så jävla dåliga på att anända dem?

Pippa lugnt!
/K

Kärlek

Jag älskar mina vänner!


Tiden hemma har gått alldeles för fort. Ibland önskar jag att jag kunde stanna tiden o bara få leva när livet äe som bäst. Men icke.
Det är skönt att sticka iväg en stund, vidga sina vyer och sedan återvända o se allting med nya perspektiv..
I fredags var jag på posten o hämtade ut mitt körkort. Ska bli skönt att slippa släpa med protokollet, känslan av att vara körkortsägare är lite förstärkt :)
Träffade min far o tvättade Nils, noga. Väldigt noga. Precis som väntat vårdade pappa bilen ömt som om den vore av glas... Nils blev skinande ren o temperaturen sjönk och bakluckan frös. Typiskt..
Åkte till min älskade farfar o hälsade på honom innan jag till sist landade hemma hos Sandra o Johan där det blev tacos o lets dance.

På lördagen tog jag hästarna på morgonen, o som jag saknat det!
Bara lukten av Pozack! Herregud , inget slår hästdoft.. Bara gosa in sig i pälsen o snusa på juvelen! Ryktade honom noga o länge och gav honom massa kärlek innan jag släppte ut honom i solskenet!
Längtar tills vi får börja träna igen! Längtar efter det som var och efter det som komma skall.
Längtar inte efter den dagen då vi ska säga hejdå till varann..
P <3

Åkte till Anno på eftermiddagen o gjorde mig ordning där innan vi åkte på after skin. Lyssnade till ett liveband o träffade lite folk.
Vidare hem till Anno för ytterligare en portion tacos och massa mys o prat o lite öl, innan vi åkte mot järnvägs :)
Dansade o träffade massor med trevligt folk o hade en tokbra kväll! Vidare på efterfest och sedan knölade Anno, Micke, Jag  och Jack ner oss i Annos dubbelsäng. Trångt, varmt, gosigt! Finns det hjärterum så finns det skärterum, så heter det väl? :P

Idag har det varit en alldeles underbar dag. Vaknade av att solen sken o huvudet värkte. Påminde om gårdagens alkohol konsummtiom. Käkade lite frukost o klädde på oss för skoter tur.
Lapade massor med sol och åkte över 5 mil skoter , lite av en nära döden upplevelse i mellanåt. Men ack så skoj det var!!
Blånande berg, metervis med snö och sol i mängder. Dessutom underbart sällskap och lite korvgrillning.
Kristina Dahl grillade 2 hela korvar o käkade dem med ett leende. En historisk dag , det har gått över 10 år sedan en korvbit snuddade mina läppar. Så dax, så dax, kanske!

Imorgon åker Twiggy o jag tillsammans med Nils till huvudstaden. Svänger in hos farfar på vägen ner o kramar adjö. Min fina farfar!! <3

Ha en underbar allahjärtans dag kväll!

Kram Kristina


BYE

Byebye betongen, snart ska jag andas hälsingland ett tag!! :)

Aldrig förr har jag längtat hem så mycket. Ska bli så underbart att vara ledig i fyra hela dagar o bara få vara med de underbaraste personerna på hela världen- mina fina vänner!
Ska verkligen försöka hinna med att träffa alla på dessa dagar, försöka få en speed date med varenda en!

Imorgon ska jag hämta ut körkortet på posten, soooom jag längtat. Känns inte på riktigt förren jag har kortet i handen på något underligt sätt! Sen ska jag o pappa tvätta Nils. Ser en mycket lustig bild hur vi står där på OK och pappa , mer eller mindre hopplöst försöker lära mig hur man tvättar en bil, -PÅ RÄTT SÄTT.
Pappa är ju mer noga med bilen än sig själv, för er som inte visste det!
Tänkte göra ett efterlängtat besök hos farfar Kalle på vägen hem. Ska nog köpa med mig en blombukett åxå, så han blir lite extra glad :) Blev så rädd när han fick stroken, kändes som att det verkligen inte är tid för mig att gå igenom någon sorg ännu. Helst aldrig...

Ska bli helt obeskrivligt att få spendera tid med mina pälsklingar, har inte varit ifrån dem på gud vet hur länge..

Jag hoppas att hälsingland har fyra underbara dagar o nätter att erbjuda!
:)

Godnatt på er mina kära bloggläsare!
/K

Gnäll-bloggen

Idag har det varit en - minst sagt - , jobbig dag. Började vid 10, vilket var väldigt skönt så jag hann med både sovmorgon o att äta frukost i lugn o ro. Det slank även ner en liten semla!
Skjutsade Louise till jobbet eftersom bil nr 1 skulle stå familjen till förfogande. Nils ställde villigt upp och fick en ordentlig uppvärmning inför dagen. Tjänstebilarna var alla i tjänst idag, så Nils hoppade in som stand in.
Varit en tung dag på jobbet idag. Don´t know where to start...
Hade schema-ändringar precis hela dagen och ingenting jag gjorde tycktes överrensstämma med schemat. Allt tog en väldans lång tid och jag stressade mig tokig, bokstavligen! Jag är förvisso van att stressa, men jag är van att stressa "FÖR MIG SJÄLV" . Vilket innebär att jag stressar för att hinna med hästen, vännerna, festerna, promenaderna, hundarna och bloggen, såklart. hehe. Sammanfattningsvis är jag alltså van att stressa för saker som jag vill göra . Att vända ut och in på sig själv för att hinna tvätta andras kläder, handla mat och skura golv, ställa upp på samtliga kollegor och få noll respons är dock inte fullt lika roligt eller givande. Nu låter jag kanske som en gnäll kärring, men det är verkligen svåra situationer ibland.
Var nästan en timma sen till sista kunden och gick av dagpasset 17.30 istället för 16.45.
Gick in på kvällspasset 17.40 och var då typ en timma sen. PUST! Fanns ingensstans att hämta in tid på, så kvällen har varit lika mycket pest o pina som dagen...
Att fara runt till kunderna med andan i halsen är inte heller någon hit.

Hann inte med min lunch utan hade 25 minuters rast , hann slänga i mig en paj och var sedan igång igen. Skulle ha suttit fint med åtminstonde 45 minuters paus eftersom jag jobbade 13 timmar i stöten.

Hoppas på en bättre dag imorgon. Jobbar dag och sen kväll, igen. Sen , på fredag morgon åker jag till härliga hälsingland. Ska vara hemma till måndag o vila upp mig o umgås med mina fina !! <3

God natt, klockan ringer efter 6, blir dusch o föda innan jobbet!
/K


SNABBA CHASH

"Tredje gången gilt"- finns det ett uttryck som heter. Det är faktikst tredje gången idag som jag bloggar. Vet inte vad det tagit åt mig? Kanske blir jag sjuk av att inte jobba. Det har varit ohyggligt skönt med en ledig dag, trots allt! Jobbat fem och ledig en. Ja, det är ju nästan precis som det ska vara!

Joel Kinnaman var så inihelvete jävla snygg i Snabba Chash, går inte att beskriva.. Shiet... Jag höll nästan på att gå under. Min besatthet har övergått i ren förälskelse o nästa steg är att försöka komma nära mr.Kinnaman.
Han är singel allafall så det måste ju betyda att jag har en fördel.... Han är 31, känns som att det är en nit kanske medtanke på att jag ju fyller 20 om tre veckor.
Men hur var det med det där, är åldern bara en siffra? Låt mig få tycka det åtminstonde!

Joel har verkligen allt jag vill att min man ska ha!
Ja, "man" kan man väl säga nu när jag går från att vara tonåring till att få börja betala hos tandläkarn.
Han har bruna ögon , (om min blivande man läser detta måste jag medge att det inte är något KRAV att du ska vara brunögd, men det ger helt klart pluspoäng, jag drunknar nämligen i bruna ögon..)
Han kysser som en gud , (Jaja, det ser ut som att han gör det allafall. Viktigt det där med kyssar, man vill ju inte att det ska vara som att pussas med en hund..)
Han går snyggt o klär sig bra , (Jag är inte ytlig i vanliga fall. men joel rör sig alltid så sexigt!)
Han är snäll , (Har endast sett Kinnaman spela badgay-roller. men på något vis så kan man läsa mellan raderna och konstatera att Joel är en oerhört snäll man. -Inte sant?)
Han är smart , (Hallå, vem har inte redan lagt märke till det?! Sådant är ju viktigt, målet är ju alltid att man ska vara smart. Inte överdrivet smart, kanske. Inte så där smart så att jag framstår som en jubelidiot. men lagom smart. Joel-smart, alltså!:)
Han har pengar , (NEJ, pengar är inte samma sak som lycka. Men det underlättar bra nog. o det är inte heller dom jag vill ha, det är ju Joel!)
Han är precis lagom lång , (vem vill inte ha en sådan längd på sin man?)
Han har bott i Skåne , (Kanske vi har några gemensamma vänner?)
Han är singel , (men vad bra! det är ju jag med!)
Han vill ha en tjej med stark vilja , (GRATTIS, du har just hittat henne. Hon stavas K R I S T I N A)
Han är vältränad , (Muskler i måttlig mängd är givetvis alltid välkommet)
Han är min , (Inte ännu , men snart. Jag ska bara få tag i honom o tala om det först. Förhoppningsvis blir han glad. )

Vet inte riktigt hur jag ska lyckas få tag i min drömman, jag vill ju inte framstå som någon besatt stalker. För DET är jag ju för all del inte. Visst? Jag är ju bara förälskad. I SVERIGEST absolut hetaste o mest eftertraktade skådis.
Keep on dreaming , tänker ni! Men jag ska bannemig visa er . Underskatta aldrig Kristina Dahl, kom ihåg det.

Förövrigt var snabba chash bra. Bjöd på många trevliga o mindre trevliga scener. Joel var fantastisk, såklart!
Nu ska jag drömma om Joel.

godnatt :)
/K kinnaman*


Jag är besatt

Jag håller på att bli galen, på riktigt.
Aldrig förr har jag längtat efter sommaren så mycket som jag gör nu!
Det är tamigkatten bara februari. I natt drömde jag till och med att det var sommar. Jag drömmde att jag hade bruna ben och ballerinaskor. Det kanske är lite väl långsökt efter som mina ben tycks sakna pigment och aldrig vilja bli bruna?
Jag längar efter allt som sommaren har att erbjuda. Efter värme, sol, bad, dans, blöta dressyrpass, sommarnätter, umgänge, grillning, kalla öl, långa promenader, jag läntar till och med efter åska, blixtar, mygbett, getingar, bromsar och myggbett. Oj, nu tog jag i så att det förslog!!
Jag längtar nästan efter tokheta skinnklädslar i Nils, just nu är det nämligen fasligt kalla :(

Idag tog jag mig en långpromenad tillsammans med Emma fockström idag. Helt sant. Vi gick 4 kilometer tillsammans. Eller ja, jag gick och hon jobbade på sitt kontor i sveg. Men vi pratade med varandra under promenaden, om allt mellan himel och jord , och det KÄNDES åtminstonde som att vi gick tillsammans, som så många gånger förrut! Jag saknar dom promenaderna.
Fortsättningsvis kanske jag inte behöver vandra ensam. Har eventuellt hittat en dagmatte åt Twiggy. Så vi ska åka o träffa henne på måndag eller tisdag :) Kanske får sig Twiggy en valpkompis på 8månader. Vore ju inte helt fel :)

Nu ska jag o Louise åka till Linnea och äta finmiddag och umgås, sen blir det bio på det hela. Snabba chash, gissa om Kristina kommer att vara besatt?

/K

Igår var igår och idag är idag

Igår när jag var som mest inspirerad till att blogga, (när klockan var sisådär ett på natten) , hade bloggsidan hängt sig , till min stora förvåning!!
Jag trodde bara att det var belastade sidor, som facebook och liknande som hängde sig... tydligen inte, kanske är det fler än jag tror som bloggar.. fniss!!

Igår hade jag en helt underbar dag. Så skönt med sådanda dagar, när man bara känner sig helt upprymd fast man egentligen inte gör något särskilt :)
Trodde att jag skulle vara ledig, då jag inte hört ngt från jobbet. Var så inställd på att jag skulle vara ledig, så trots att jag gick in och jobbade kväll kändes det som att jag haft en ledig dag. Åt frukost med Lousie och tillbringade förmiddagen framför Facebook , helt galet. Facebook är den största tidstjuven i mitt liv. Kanske åxå min bästa vän, fniss! Tänk, ett helt forum med bara vänner! Skulle tippa på att det inte kan bli så mycket bättre ;)
Bakade sedan semlor i flera timmar. Tar ju verkligen så lång tid eftersom degen ska jäsas i över en timma i flera omgångar!
Avslutade med en långpromis med Emz i luren.
Därefter gjorde jag ytterligare en inbakad fläta, döm om min förvåning! Jag KAN faktikst :)
Sedan iväg till jobbet och hemma vid halv tolv..

Idag är jag ledig, första dagen på väldigt länge.
Steg upp och åt frukost med Louise och kröp sedan ner i sängen igen, o där var det alldeles uppvärmt sedan natten. Så underbart att få krypa ner igen :)
Pratade med Emma och Carro länge o väl. Jag trodde verkligen inte att jag var så beroende av mina vänner som jag faktiskt är. Carro och jag har varit i från varandra i fem veckor nu. Har inte varit från varandra på så länge sedan jag gick gymnasiet i Linköping. Då träffades vi inte på sex veckor, och det var pest o pina!! :'(
Tur att det finns telefoner, då kan man åtminstonde försöka att stå ut!

Nu sitter jag o småfnittrar till småstadsliv 2, hur roligt som helst. Känner att jag redan taggar för 3:an! Den 27nde smäller det med dunder o brak! Snacka om två flugor i en smäll, både SMÅSTADSLIV OCH ENGMANS på samma kväll. Till detta hör världens bästa vänner, god mat och massvis av drinkar.  mmmm!!!

Ska klä mig för promenad nu och gå ut o gå en sväng! Inte lika trevligt väder som igår, men jag måste ut o bränna lite fett, satte just i mig världens semla! :)

Ikväll blir det bio med systrarna Lindh. Vi ska gå o se Snabba Chash! Wihoo, kommer säkert att älska Joel Kinnaman ännu mer efter kvällen !

Ha en härlig tisdag! :)

/K


God mat o en inbakad fläta

Idag har jag förklarat innebörden av ordet "paltkoma" för Linneas danska pojkvän. Han blev mycket fascinerad... o efter maten kunde vi alla konstatera att paltkoma inte är något man får av att bara äta "pitepalt",. OH, nej.
Ikväll blev det en riktig gourmetmiddag bestående av italienskt mat, direkt importerad från självaste Italia!! Så himla gott med parmesanost, mozzarella, italienskgryta och pasta.
mums !

Middagen var verkligen välförtjänt eftersom jag jobbat o slitit som ett djur hela helgen. Jag längtar med spänning till löning! Vore inte fy skam att få världens lön efter att ha jobbat som mig. Dygnen runt! :)

Igår var det melo-mys, med god mat och goda snacks till melodifestivalens inte allt för ljuva toner.
Linnea stod för sällskapet o jag var trött som ett barn. Agerade hår modell o Linnea fick för sig att mitt hår skulle vara fint om man fönade det.
Jag varande henne, försökte avleda henne o talade om att jag skulle sluta som Ronja Rövadotter efter en minut i hårfönens blås..
Nej, nej, lovade Linnea..
Tyvärr fick jag rätt o såg mer eller indre ut som en rövadotter efter Linneas mästerjobb.
Därför ändrade Linnea sig och började istället att göra snygga flätor. Jag blev avundsjuk o hävdade att jag inte klarade av att göra inbakade flätor. Lade upp en liten plan, o tänkte att om jag övar som en galning fram till sommaren so BORDE jag lyckas med åtminstonde en...
Överraskade mig ordentligt ikväll när jag gjorde ett tappert försök och lyckades så in i baljan! Gjorde en helt perfekt , inabakd fläta. Döm om min förvåning!!
Jag är inte bara lite överraskad, jag är helt tagen.

På torsdag bär det av till härliga hälsingland. Twiggy följer med ner. Det ska bli uuunderbart.

/K

Min farfar

Min farfar är bland det finste jag har. Han är så himla go, genom snäll och stark. En riktig kämpare! I höst fyller han 95 år. Det är få förunnat, och jag är så glad för att jag har så fin kontakt med honom, så många fina minnen och för att han är det han är bäst på; ATT VARA MIN FARFAR.
Det spelar ingen roll att han är 95 år, man är aldrig förberedd ändå. Jag är glad för varje dag. Men trots det är jag inte förberedd.
I torsdags ringde pappa och berättade att han var på väg till sjukhuset med farfar.
Känslan av att världen försvann för en stund var totalt.
I hela mitt liv har han funnits där och varit min farfar. Min fina, snälla, rara farfar. Jag vill att han alltid ska finnas där, för jag vet inte hur man lever ett liv utan farfar.
I torsdags stannade världen för en stund, farfar hade fått en stroke...
En liten bara, inget farligt.
Sen när blev en stroke ofarlig?
Jag fick panik och kunde inte koncentrera mig på jobbet för fem öre. Jag körde 20 kilomter i timmen för fort, med polisen bakom mig. Tur som tokig att man kör hemtjänstbil, ibland!
När tanterna jublade för att jag, (just jaaaag), steg innan för dörren började jag att gråta.
Vid 23-tiden fick jag bekräftat att allting var okej och att farfar skulle övernatta för observation.
PUH!
Han ska fortsätta vara min farfar ett tag till.

<3

Jag älskar dig farfar, du är bland det bästa jag har. "Vi ska alltid vara vänner förevigt"

Jag blir tokig på mig själv!

Nu har jag gjort det igen... sagt ja, fast jag borde ha sagt nej.. men det är inte så jälva lätt..
Efter att ha sagt nej till att jobba två gånger inom loppet av två dagar, kändes det alldeles för påfrestande att säga nej igen... så därför har jag lovat att jobba eftermiddag idag, och kväll. o imorgon som egentligen var min andra lediga dag den här veckan jobbar jag till klockan 23..
Innan veckan började lovade jag mig själv att jag inte skulle ta på mig fler timmar, att jag skulle avnjuta två lediga dagar o jobba 42 timmar. nu jobbar jag 6 dagar och över 50 timmar..
Visserligen känns det kanon att tjäna pengar.. o när jag är ledig händer inget katastrofalt roligt, inte mer än att jag sover för länge och degar för mycket.
hemma skulle jag ha fullt upp på mina lediga dagar. Jag skulle motionera Pozack, som jag saknar alldeles för mycket och så skulle jag fara runt o umgås med massa vänner, som jag saknar mer än Pozack, o dessutom skulle jag ha fullt upp med att hinna med hundarna..
Jag tycker om att ha det fullt upp, helt enkelt. Så för att bota saknaden, jobbar jag. Det är himla skönt åxå, att veta att man får pengar så man kan leva livet sen :)

Nu håller min hjärna på att få krupp. Jag går hela tiden runt och funderar på vad som ska hända med mitt liv.. Det är konstigt att man kan snöa in sig alldeles fruktansvärt på att oroa sig för framtiden.
Jag känner mig helt inlåst i tanken.. "what to do- what to do"...
Allt jag försöker göra är att lyckas, step by step.
Till hösten ska jag nog börja plugga. Drömmen om att bli socionom glöder än! Det jobbiga är att jag inte vet var jag ska plugga... Det känns som att jag har farit runt alldeles för mycket nu på alldeles för kort tid. Känns som att man aldrig känner sig hemma någonstans.. o jag är trött på det nu!
Efter högstadiet flyttade jag till Linköping, efter 2 år flyttade jag hem igen. Bodde hemma ett år, flyttade sedan till skövde i två månader, fick nog och flyttade hem igen. Fixade körkortet och flyttade sedan ner till huvudstaden för att jobba. O här är jag nu! Frågan är bara VART jag vill vara ... ?
Jag ska söka olika högskolor o se var jag kommer in, så får jag väl bestäma mig sen, antar jag.
Har inte bestämt mig än om jag ska göra högskoleprovet eller inte. Det är ju bra att göra det eftersom det är större chans att man kommer in på valt program då... men jag vet inte om jag pallar, fyra timmar o matte dessutom. blää, jag får rysningar!!
Jag har ju ganska goda chanser att ta mig in ändå, med mina betyg!

Nu ska jag äta lite frukost och sedan ta mig en långpromenad till jobbet, börjar vid två och slutar elva ikväll.
PUSS på er ! /K

Tvinspelning

Idag har jag varit ledig, tog en sovmorgon och bakade sedan scones till frukost med Louise :) helt underbart!
Igår var jag o åkte skidor med thomas, han tog på sig rollen som min skidlärare och försökte få mig att från amatör, bli proffs - på en kväll. PUH, men det var roligt :) jag hade träningvärk när jag gick till sängs igår, inget jag lidit av idag allafall :D

Klockan 18 idag mötte jag Daniel i gamla stan. Vi begav oss sedan till en fin bar som heter Torget, där vi drack drinkar o mingalde samtidigt som tv5 filmade. puh, ja, lite svettig var det allt :)
efter inspelningen bjöd daniel på en stor stark och mat. det var verkligen sjukt gott , o magen blev överlycklig som bara matats med scones idag ...
ska bli spännande när "generation x-tra allt" sätter igång. titta då, ska ni få se min kära daniel uppfylla en dröm. tittar ni noga ser ni säkert mig med!

nu ligger jag i dannes soffa o vi har just vräkt i oss en stor skål med popcorn..

sommarens planer smids redan varma, jag bara längtar o längtar. må våren gå fort, må slantarna bli många, må jag hitta en dagmatte , må pozack mogna, må THAILAND bli på riktigt.

ska ringa mamma ikväll, har inte hört från henne en i söndags.. /K

RSS 2.0