Älskade bil, för dig gjorde jag allt.

Häromdagen hände det som aldrig får hända... Min bil gick sönder. Inte bara lite, utan "boooom" sa det bara och plötsligt var jag oförmögen att köra vidare.. Det lät ungefär som att allt innehåll under bilen rasade ner i backen. Och ungefär så var det väl också. Fjäderbenet och stötdämparen gick av och föll i backen. Typ. Så tror jag att det var i allafall. Är egentligen inte så duktig på bilar. Kunde inte köra vidare och en kunnig man talade om för mig att jag var tvungen att ringa bärgaren. Glöm det tänkte jag. Här ska inte lagas mera, ingen mekaniker ska få lura av mig mina pengar igen. Fina, älskade bil... Det är över nu. Eftersom jag lagat bilen för mer än dubbelt så mycket som jag köpte den för så kände jag någonstans att nu får det vara nog. Sagt och gjort, imorgon kommer skroten och hämtar det som en gång var det finaste och dyraste jag ägde.
Eftersom jag är rätt spontan har jag & Johan redan hunnit köpa en ny bil. Den är grå och heter Rolle, uppkallad efter den tidigare ägaren. Tack för de här fyra åren, Nils.. min prima primera!
 
En seg men välkommen vår har letat sig till Ljusdal. I lördags var Sofia & barnen här och vi grillade massa gott och lekte ute i vårsolen. Livet kändes bra nog bekvämt och djuren sprang runt oss ute hela tiden :) Tidigare under dagen gjorde jag och Carro en sväng på köpingen och jag hittade en super fin (läs superdyr) vårjacka. Konstigt det där när man köper något som man tycker är dyrt... Man måste liksom övertala sig själv att det är okej, att man är värd det och att det ju inte händer så ofta... I högskoletermer heter det att "attribuera". En teori som bygger på att man försöker hitta orsaker till ett visst handlande. Men fiffigt, Kristina... Där fick du till det! Borde sitta med nästan djupt i böckerna... Men allting annat är så mycket roligare. Nu bär det iväg till tvättstugan för att hänga lite tvätt & hunden vill ut och springa och sen ska jag ju laga mat igen.. och ikväll blir det träning... men borde få till någon timma läsning till tentan här i eftermiddag!
 
ha en fin aprildag! /K

det var en gång en påsk

har ju nästan glömt bort att jag har börjat blogga igen.. lite sporadiskt kanske jag bör tillägga... den lilla skaran som läser får liksom inte förvänta sig för mycket :)
Påsken 2013 var himelsk och jag hade verkligen inte haft någonting emot att få uppleva den igen. Långfredagen spenderades i glada (läs fulla) vänners lag med en strålande sol som fick vilken kotte som helst att tro att isen som vi befann oss på skulle smälta. Isen höll & efter en heldag ute begav vi oss vidare till öltält och mingel med andra glada (läs fulla) människor :) Kvällen avslutades på krogen & väl hemma efter en sisådär 16 timmar av partajande var det en trött Kristina som somnade in på morgontimmarna... Påskafton tillbringade jag i sängen med min sambo. Att vara sliten i ett förhållande är bra mycket trevligare än att vara partysliten som singel. Det är liksom mer mysfaktor över det hela när man är två :) Avslutade påskafton med årets första grillning hos mor... Inte helt fy skam ;)
Påskdagen & annandagpåsk stod för sista åkningen i järvsöbacken för detta år. Sol & carvingskidor och det allra tunnaste understället, det var det som gällde. En proppfull skidbacke och uppkörda pistar... men en sol så varm som mitt i självaste maj. Så det blev en fin avslutning för denna skidsäsong i allafall. Längtar redan till nästa säsong! Senaste 10 åren har jag åkt ungefär en gång per år... Vilket resulterar i ömma ben, träningsvärk, åkrädsla, skavsår & kassa svängar. Därför såg jag till att verkligen utnyttja den här vintern och åka så mycket som möjligt. Dessutom är det roligt att dela ett intresse med Johan också!
Hann med ett kärt återseende av en nära-hjärtat-fast-långt-ifrån-mig-vän på måndagen också (Frida, du vet ju vem jag menar... det är väl bara du som läser min blogg).. En fika & en uppdatering om livet. Blir gärna lite väl intensivt när man ska sammanfatta 15 månader på ett par timmar, but we made it! :)
 
Idag ska jag läsa socialpolitik utan att somna & försöka vara stolt över att jag överlevde mitt första cellprov. Svar om 3 veckor & påt igen om 3 år. Fy katten. Hoppas det tar lång tid innan jag fyller 26!
Det blir också långprommis med Twiggy & ridtur i solen och kanske ett corepass om jag hinner. Ha en fin dag!/K

RSS 2.0