Mor

Idag har vi haft ett jobbigt samtal, igen. Ett sådant samtal som tar 24 timmar att komma över, men som man aldrig glömmer.

Jag är så trött på att hela tiden bli idiotförklarad för det man gör. Trött på små efterkonstalationer som sårar mer än sanningen... sanningen som blir förvrängd efter ytterligare en efterkonstalation...
Jag är både less och ledsen. Trött på allt tjaffsande, som aldrig tycks ta slut.

Igår var jag med på Louises firma fest. Skönt och kul att träffa folk o dricka lite bira! Dansade på ett nästintill folktomt dansgolv, men vad gör det om 100 år? :)

Idag har jag varit ledig, hör och häpna! Andra lediga dagen sedan jag kom till stockholm för två veckor sen. Puh, behövligt!! Först sov jag bort alkohol och trötthet, vaknade av att huvudet värkte så att det höll på att ramla av. Käkade frukost och klädde mig sedan mot kylan för att gå ut på långpromis med kollektiv-mamman; Lena.
Saknade Twiggy mer än någonsin och såg hundar överallt som alla på ett eller annat sätt påminde mig henne. Ingen så söt och ingen så go, men de påminnde mig ändå!
Lade ut en annons om dagmatte och fick svar redan efter en timma. Hoppas att jag hittar någon bra så att min vän kan komma till mig snart. Det är så otroligt tomt...

Ingen johan falk ikväll, innebär ingen joel kinnaman... "/

nu lite söndags bio med wallander o lite äppelpaj. sen dusch o säng.
/K

Insikt

Jag ska aldrig mer yttra mig om stockholmare o snö. Hela mitt liv har jag gjort mig rolig över hur stockholmare blir som tokiga bara det kommer lite snö. . nu har jag fått smaka på min egen medicin. O visst äre väl så att det blir kaos när snön kommer?! Här finns ju inte lika många bönder med traktorer eller samma utrustning som där hemma, i snölandet!
Att byta fil var hopplöst i onsdags, det gick lixom bara inte. Det var bara att köra, hoppas på att man lyckats hamna i rätt fil för att kunna svänga av vägen vid rätt avfart...
Igår körde jag fast så många gånger att jag tappade räkningen.. Stolt som tuppen, lyckades jag ta mig ur varje gång!

Igår jobbade jag 14timmars arbetspass , igen. Lovade mig själv att aldrig göra det igen. Inte ens lastbilschaffisarna gör det.
Från och med imorgon måste jag minska mitt arbetande. Nästa vecka blir lite lugnare. Är ledig två hela dagar på en vecka!!

Har haft en välförtjänt sovmorgon idag. Börjar jobba vid 17 och slutar 23. Inte världens roligaste arbetspass, men ack. Det var det där med pengar, igen!
Om två veckor åker jag hem till hälsingeskogarna. Jag hoppas på en perfekt helg :)

Ha en bra fredag, allesammans!
/K


Svårt att säga NEJ

Varför är det så svårt? Tre små bokstäver som bildar ett ord som är omöjligt att uttala. NEJ.
Jag har lixom inte bestämt mig för något riktigt nyårslöfte för 2010. Som en blixt, uppenbarade sig nyårslöftet själv för mig. -Jag ska bli bättre på att säga nej.

Jag har alltid vetat att jag har svårt att säga nej. Att jag hellre säger det som förväntas och gör det som blir bättre för alla andra. I söndags blev det så uppenbart.. Nästan påträngande..
Kom till jobbet o hann knappt kränga av mig jackan o stänga dörren, förren jag fick frågan om jag kunde åka på ett annat schema ...
-Absolut, det går så bra.
Inombords skrek jag, NEJ FÖRIHELVETE.
Jag har inga problem att ställa upp på andra, men ibland blir det bara för mycket.
Egentligen var det inte tanken på att jag skulle åka till 8 nya kunder, hitta till 8 nya gatuadresser eller köra i nya områden.
Det var personen som bad mig att byta schema som jag ville säga nej till. Som jag ville neka.
Tror ni att jag gjorde det ?
NEJ, det gjorde jag inte. Jag log varmt o heligt o svarade att jag skulle ställa upp. Hon sa att jag var snäll. Och jag svarade att, ja, visst är jag det. Ibland är jag till och med för snäll.

Vet ni varför jag ville skrika att jag minsann var snällare än henne?!
Jo, jag fick nämligen ta på mig hennes jobb under lördagen. Hon sa att hon inte hann med allt innan hon slutade, för att hon och hennes pojkvän var bortbjudna. Jag tyckte synd om henne och tog på mig hennes jobb, jobbade över och var inte hemma förren sex.
Med vetskapen om att flickan jag jobbade för låg i badkaret.
När vi sa "hejdå" talade hon nämligen om för mig att hon skulle ta ett varmt bad och lägga sig på soffan.
Jag bara gapade. Jaha, här står idiotiska Kristina o jobbar åt en lögnare.
Lovade mig själv att inte ställa upp på henne igen.
Men förlorade mitt löfte.

Redan igår prövades jag igen. Fick frågan om jag kunde jobba dubbelpass till 23. Svarade att jag hade jobbat 8 dagar i sträck och att jag var upptagen.
Det var skönt. Mest skönt var det att jag hade klarat det.

Åkte till centralen efter jobbet för att möta upp Danne. Vi tappade bort varandra och Dannes mobil laddade ur. SUPER.
I samma veva ringde "The studio" och bokade in en tid.
Danne ringde mig från en telefonkiosk som en galen, men det var till hans besvikelse upptaget.
Efter en dryg kvarts vilse på centralen hittade vi slutligen varandra och tog en promenad utt till hans lägenhet i kungsholmen.
Väl där blev det tacos och en riktigt mysmiddag med tända ljus o fin musik!
Somande på soffan före nio. Vilken jävla tråkmåns man kan vara.

Körkortet har kommit och om två veckor åker jag o nils hem till hälsingeskogarna över helgen.
Jag saknar mina fina, så det ska bli så skönt att komma hem lite :)

Ikväll ska jag börja läsa en ny bok. Har blivit fast i bokträsket.

ha en underbar tisdag kväll, /K

AAAJ!

att lämna bort det som en gång var ens liv. att lämna plats för en ny. att svika ett löfte. att stampa sönder utan att kliva hårt?
faan.
det svider i hjärtat. det gör ont överallt.
hur ska man kunna fatta ett vettigt beslut när det som är vettigt är så långt bort i från ens verklighet man kan komma.

kan någon fråga vad jag vill?

att ställa en fråga, att bli missnöjd över ett svar. slutligen pressa, ge lite dåligt samvete. tack, det behövdes inte idag.
det behövs aldrig. jag behöver inte dig! jo, det är ju det jag gör. jag behöver dig, jag behöver hålla mina löften.

"jag sviker dig aldrig", men lämnar dig för gott? när blev det så? hur blev det så?

jag vet att jag klarar det, för jag har gjort det förr.. men jag vill inte. jag vill bara skrika. skrika till stämbanden går av. aldrig mer skrika. bli tyst. lägga mig ner. försvinna. nej, det vill jag inte heller..

jag vill leva varenda jävla dag i mitt liv. jag vill slippa bestäma viktiga saker. kanske vill jag helt enkelt inte vara vuxen.
måste det vara så förbannat jobbigt?

jag tänker inte fatta mitt beslut idag. inte imorgon och inte dan därpå. beslutet ska lägga sig till rätta, växa där o mogna. sen kanske jag är redo och säga; "förlåt, jag håller inte mitt löfte. jag är ledsen. adjö"

nu och föralltid, sedan 7 år tillbaka. jag önskar jag aldrig behövde fatta ett beslut. jag älskar dig, diddi popps.

myskväll med middag o daniel imorgon, jag hoppas att det ska ge mig ork. 
 
/K




Hualigen

Idag har det varit en hemsk dag. En sådan där dag som man helst vill glömma. Aldrig minnas o bara gå vidare. Allt har strulat på jobbet idag.
Under förmiddagspasset dog batteriet på min bil. Toppen!
Satt i en timme i bilen o väntade på förstärkning. Jag höll på att frysa ihjäl då det var tretton minus ute, kan faktiks vara kallt här i stockholm, åxå.
När förstärkningen väl kom för att hämta mig kunde vi inte hitta några startkablar. SUCK.
Fick arbeta på två scheman, parallelt med varandra istället. Det var jobbigt och gick inte ihop alls, jag jobbade över i en timme och hann inte ha hela lunchrasten.

Dagen var väldigt tuff o det känns verkligen att man jobbat sex dagar i rad.
Bara söndag o måndag kvar. Sen hoppas jag att jag får ledigt på tisdag..

Kanske blir en tripp till hälsingeskogarna tidigare än förväntat. Ska nog hämta Twiggy, o dessutom ska min älskade vän, carro hem den 29onde. Dock jobbar jag till 23 på fredag. Så jag o Nils får få upp i ottan o färdas hem på lördagen i så fall.

Nu ska jag ta en dusch o lägga en ansiktsmask. Måste unna mig lite denna lördags kväll!
Sen blir det teve med Thomas o även moläta popcorn ;)

ha en underbar lördagskväll!
/K

jobb

Jag fick beröm av min chef idag :) Hur kul är inte det, dag 5 i stora stockholm, lixom?
Går ut lite hårt med en 7dagar lång arbetsvecka. Men det är lika bra. Jag har ju varken häst eller hund här.. det gör lite ont. Jag saknar att rida åxå. Trodde inte att saknaden skulle komma så snart. Var länge sen jag varit utan häst så här länge.. Har snart gått en hel vecka.. o det är tomt. Fast det känns samtidigt bra på någotvis. För dagarna före jul var jag beredd att spola bort allt vad häst heter ur mitt liv. Tänk, att bara en ynka liten förändring krävdes.
Igår jobbade jag från 7.45 till 22.45, men en timmas rast. PUH.
Jag kan säga att jag sov rätt gott i natt.
Kunde inte tacka nej, som vanligt. O så har jag ju inte så mkt att ta hänsyn till.

Idag har vi varit till kungens kurva för att köpa nya stövlar till mig. Allt blask här håller på att göra mig tokig. Så nu har jag inhandlat ett par riktigt bra skor, som förhoppningsvis ska stänga vätan ute. Det gjorde ont i plånboken... men nu är det gjort.
jobbade bara 13-17 idag. kände att det behövdes sovmorgon efter gårdagen, o dessutom chans att ladda batterierna för helgen.

Louise jobbar kväll ikväll. Lite tråkigt.
Här hemma blir det familjemiddag, lets dance o fredagsmys. Utan T. Utan P.
inte vara sentimental, inte vara sentimental. INTE VARA SENTIMENTAL, sa Jag.

Nu ska jag dö en sväng i soffan .

Ha en superbra fredagskväll, alla mina kära vänner!

/K


tjugondejanuari

o hejsan vad tiden går snabbt. det har snart gått en månad sedan julafton. bara elva månader kvar till nästa, med andra ord :)

jobbade kväll ikväll, första gången! måste säga att jag är sjukt stolt över mig själv. skulle ha gått intro, men det var så ont om personal så jag fick gå in o jobba kväll själv istället. gissa om jag var nervös. gisses, så här i efterhand måste jag säga att jag verkligen överträffar mig själv ibland. tänk att lilla jag åker runt här i stora stockholm på vägar jag aldrig hört talas om, gator jag inte visste fanns - till helt okända människor.
jag hade en enirokarta och en toyota. men mer än så var det inte.

eftersom både Louise o jag jobbade kväll blev det en tripp till IKEA idag. Nils tog oss både dit o hem, vilken pärla. L tyckte att vi skulle åka o byta ut honom mot en porche. stackars Nils som hörde alltsammans blev alldeles utom sig och jag talade om att det bara var propaganda. klappade honom lätt på instrumentbrädan o bekräftade min kärlek! :)

idag ringde min kära vän , carro. jag blir alltid så glad när hennes namn dyker upp på displayen. kära, älskade vän ! blir alltid så glad när jag pratar med henne :)
medans vi pratade med varandra i telefonen satt vi och tittade på en förstorad bild av oss , som vi båda har ett varsitt exemplar av. det fick konversationen att verka mer äkta. men det fick oss också att sakna varandra ännu mer.
det  har gått sjutton dagar sedan sist vi sågs. otroligt. osannolikt. usch.

upp tjugo över sex imorgon. jippie ;)

/K

Jag har fått en garderob

Nu har min nya familj köpt en garderob till mig som ska fungera som klädförvaring , här i mitt nya liv.

Idag var det intro, dag två. Allt kändes lugnt o fint och jag HITTADE till kunderna från igår. Jenny var imponerad. Jag ljuger om jag säger att jag inte var det.
Innan jag somande igår ransakade jag huvudet o tragglade in alla kunder jag besökt under dagen. Verkar ha gett resultat.

Det har snöat här idag. Vägarna är moddiga och känslan är den samma som att köra i isgalss. Nog för att jag aldrig gjort det, men jag tror att det är samma känsla allafall.
Fick mitt helg schema idag. Jobbar helgen och varannan ett tag framöver. Kan ju hoppas på att det blir fler ändå :)
Fick även jobba torsdag denna vecka och därmed börjar jag denna intro vecka lite lagom lätt med att jobba 6 dagar av 7 möjliga. (hoppar o studsar)

Min kära Lars drog hem pris för årets artist på p3s guldgala nu ikväll. Stort grattis, du gör mig så nöjd min vän :)

Jag ska strax ramla i säng för att sova så länge jag kan imorgon. Sen kanske det blir besök på IKEA för att inhandla galjar (stavar man så, måntro?) . Dessutom skulle jag behöva köpa nya skor som håller väta... o så skulle jag behöva en gps för att orientera mig runt . o så skulle jag behöva lite närhet av Carro! o så behöver jag Twiggy o så behöver jag pussa på Pozack. Annars är allt finemang

... jag ångrar inte en dag att jag gav upp min stränga valpfostran o lät Twiggy sova med mig. men jag ångrar att jag inte tog henne med. Jag har nog svårare än henne.. Saknar hennes varma trampdynor, våta nos, hennes flås i örat .. haha.. snart skrattar jag högt, jag låter verkligen som en desperat fjolla. Allt jag försöker säga är att jag saknar min skatt! :)

Nils mår bra, men har fortfarande träningsvärk sen stockhomstrippen. Imorgon ska han ut på en liten rutt ;)

/K

Dag ett

o så går en dag i vårt liv och kommer aldrig mer igen.

Jag har just haft en intensiv första dagen på jobbet, dag. Med världens mensvärk o världens blötaste skor.
Går intro med Jenny, en jättehärlig förortstjej med humor o klös ;) Har åkt runt idag i både kända och okända delar av Huddinge kommun. Kunderna verkade bra och schemat både stressigt o lugnt, omvartanat. Men det finns en hake. Jag är livrädd. Jag är rädd för att jag kommer att tappa bort mig bland alla gator o småvägar, köra fast i en snödriva o frontalkrocka med en lastbil.
Fy sjutton.
Om jag bara hade en gps...
Områdena som jag ska jobba i är Huddinge centrum, Stuvsta, Visättra, Flemingsberg, Segeltorp o Sörskogen. Jag hittar till nästan alla platser, utom sörskogen- för där har jag aldrig varit. Men poängen är att jag definitivt inte hittar till gatorna... Noway, på riktigt. Eftersom jag inte har en fast tjänst kommer jag inte heller att vårda samma kunder varje dag. Utan varje dag kommer jag att placeras ut i olika områden, få olika kunder, i olika bostäder. ÖÖÖH? hur sjutton ska jag ta mig levande ut ur detta?!
Med en gps som vägvisare skulle jag vara helt ombekymrad. Men jag äger ingen sådan. Någon som vill sponsra mig?

Och dessutom. I need new shoes, to. Somebody?
Fan.
Det är blötare i stockholm än vad det är i älven hemma på sommaren. Sug. Jag har nästan inte torkat ännu, trots att jag har bytt strumpor. 5 av 5 toasters.

Nu är det god middag som gäller i form av kycklingwok o nudlar. Sedan står en varm dusch som prioritet, därefter bokläsning, telefonprat o sömn.

Alltså, det har varit en bra dag, också.

/K

Jag är bra

Ni hörde rätt.. jag är inte bara bra, jag är fantastiskt bra - tillochmed!
Jag har nämligen tagit mig ner till huvudstaden idag, med bil. Det är både vågat o bra, på alla sätt o vis. Och jag ät väldigt stolt över mig själv. Därför tänker jag överösa mig själv med beröm, så det står härliga till! Jag är värd det.
Jag körde inte bara motorvägen ner, utan jag var också inne i smeten. I stockholms mittpunkt, skulle jag vilja kalla det, utan att veta var mittpunkten är. Men där det är mest vimmel, trafik, taxi bilar, folk, barn, gatukorsningar, trafikljus, övergångsställen, barnvagnar och fördjävliga bussar. Höll på att gå riktigt illa där jag mötte en buss i 190, på enkelriktadväg, dessutom. Hur går det till?
Men tackvare mina oanade kunskaper så gick det toppen! :) Gjorde även en finfin parkering på en trångelitrång gata, 10 poäng . Nils skötte sig bra hela resan, men drack flitigt ur tanken. Märks att han är lite ovan vid allt ståhej han med. Han sover tryggt på gatan utanför min dörr. Eller familjens dörr, min nya familjs dörr. Första gången han sover i gatlyktanssken. Jag hoppas han somnar fint endå.
Det tänker jag göra, åtminstonde. Jag har nämligen glott på Joel Kinnaman i dryga två timmar. Jag är lost. Vilken snygg karl!
Det innebär att Kristina snart kommer att synas på en biosalong. Snabba chash blir ett måste. Joel är som rena rama drogen.
Nu ska jag sluta skriva. Imorgon blir det första dagen på jobbet. Kommer bli grymt mycket att ta in. Hoppas att jag blir trevligt bemött, för då klarar man det mesta :)

Tack pappa för att du tog dig tid att följa mig idag, DET VAR GULD VÄRT!

Nu ska jag drömma om Joel K,

/K

En äcklig värld

Härom veckan beslöt jag mig för att lägga ut min vackra balklänning på annons. Sagt o gjort, dumt att den hänger inplastad i min garderob. Dessutom vore det lite extra klirr i kassan!
Samma kväll som jag lagt ut min klänning fick jag svar på mailen från "Sofie" som ville att jag skulle maila fler bilder.
Jag mailade en drös med bilder till henne från alla möjliga olika vinklar...
Någon dag senare hade "Sofie" lagt till sig på min msn. Bra, tänkte jag.. Då kan vi prata mer där..
Efter en helt galet pervers msn konversation beslöt jag mig för att blockera "Sofie", då "hon" visade sig vara en patetiskt pedofil av det manliga könet.
SUCK.
Att det mesta anseplar på sex är väl ingen nyhet.. men att helt främmande människor, utger sig för att vara någon annan med helt oanade avsikter... det är så sjukt äckligt. Jag blir illamående av tanken.
När Carro la ut sin balklänning på annons inträffade samma sak. En man ringde och frågade om mått osv. för klänningen. Carro svarade så gott hon kunde och märkte inte att mannen ledde in henne i vad som slutade i ett snuskigt samtal.
Ska det vara så svårt att få sälja sin klänning?

Äckliga patetiska jälva gubbar som inte har något liv. Det är tragiskt. Och fruktansvärt äckligt!

"Sofie" snokade till o med upp mig på facebook o försökte att bli min vän. haha. Skulle inte tro det!
Out of my life, "Sofie".

/K


Hektisk dag!

Så har ännu en dag passerat o jag har gjort etthundratjugotremiljardertrehundratolv, femtionio saker!

Vaknade med en kvicksilvernivå på 25 minus. Det är mer än vana numera, jag minns inte när det var varmare än tio minuns sist. Det pratas om att det har varit över femton minus sedan julhelgen. O ja, det är ju snart en månad sen.
Klädde på hästarna ordentligt innan jag slängde ut dem i kylan. Därefter packade jag bilen full av hormoner och åkte ner för att lämna min bror vid skoldörren. Åkte till min far o umgicks med honom en bra stund, innan jag åkte ner på stan för att luncha på ROYS med Stina. Käkade ljuvliga fajitas o snackade massor med skit. Sen fick vi en drös med gratis kondomer o shoppade loss på lindex för presentkortet jag fick idag. Det var en försenad 19-års present som min far missat att ge mig.
Ganska passande med 19års present så här i dagarna före 20! Det hade inte kunnat komma mer till pass, jag köpte massa bastoppar o är helnöjd med att kunna fylla garderoben ytterligare. Den nya garderoben, vill säga. Garderoben som befinner sig i mitt nya rum, i mitt nya hus, i min nya stad. Den garderoben har jag inte ens hunnit med att heja på. Nåväl, vi ska nog bli goda vänner :)

Avslutade min händelserika dag med ett besök hos min älskade farfar. Vilken människa! Jag älskar honom så otroligt! Få för unnat att bli 94 år o såå pigg! :)
Efter besöket hos farfar gick jag upp o morsade på mina föredetta kollegor på våning c. Kramade om mina favoritdamer o hälsade på B, som grät glädjetårar över att se mig!
Hon sa att hon höll på att väva mig en löpare. Hur sött är inte det?! Jag sa att jag skulle stoppa den i min brudkista o vårda den ömt!

Ikväll har jag gjort massvis med saker som jag inte borde göra. Jag har pratat i telefonen för många minuter o suttit vid datan för många timmar. Jag har gjort en kladdkaka o ätit för mycket. Ptjuuu!
Jag tycker att det är så svårt, men ska nu ta mig i kragen. Om jag ska vara flyttredo på söndag vore det bra för mig att börja packa.. typ igår?
Ska ut o kyssa min bruna springare godnatt o mata på honom med lite hö. Sen är det ingen återvändo; DÅ JÄVLAR SKA JAG PACKA!!!!!

Med hopp om en bättre framtid /K

Nu händer det så där mycket igen..

Jag slutar aldrig att förvåna mig själv... Nu ska jag flytta till stockholm. Jag ska tydligen bli stockholmare nu i dagarna..
det känns konstigt , men också spännande o bra på alla sätt o vis!

Jag var på min allra första arbetsintervju i måndags. Teoretiskt sett har jag ju varit på två.. men den första var mer en "lunch, spana in stället, svara på lite frågor.. OCH, varsegod. kom så fort du kan- jobbet är ditt".
Denna gång kändes det lite mer äkta, på något vis.
Den här intervjun var lite mer krävande... Tydligen gick mina klyschiga svar hem, för plötsligt reste sig arbetsgivaren upp o utbrast "jag tycker att vi anställer dig med en gång! vad vill du ha i lön"
Dum fråga, dumt svar... pinsamt nog höjde han mitt anbud o jag skrev vackert på. Äntligen, nu ska jag håva in stor kosan!

En hästfri helg innebar en saknad jag inte trodde att jag skulle känna så fort.. Det tog mig tre dagar, sen insåg jag att dom är svåra att vara utan, dom fyrbenta vännerna. O hur ska det då gå för mig om jag säljer min lilla rackare? Kommer jag alltid känna saknad, då?

Träffade Linda Lindekrans för en heldag i måndags. Det var så häftigt att gå igenom gamla minnen. Tokigt vad mycket man hunnit uppleva tillsammans när man delat lägenhet, gått varandra på nerverna o skrattat sig tom!
Vi käkade både lunch o middag o red en lång ridtur i kylan.

Igår åkte jag hem till hälsingeskogarna igen, hälsade på min älskade farfar på hemvägen o träffade min föredetta chef som ville se mig på arbetet igen!! :) det är alltid skoj att höra!
Tömkörde Pozack i snön o han var såå fin, sen åkte jag o Twiggy till järvsö o umgicks med Anno o Jack.

Idag blev det ett gympass med Frida, där hon agerade Personlig coach, var faktikst jättekul, o jobbigt :) jag känner att armarna redan börjat värka, o jag vill inte veta hur ont jag kommer att ha imorgon!
Tog en promis i Sherwoodskogen, klippte hår o spelade poker.

Tack för en toppendag.

/K .


Äventyr

Nu är jag på vift, igen. Oroväckande vad jag far runt, egentligen :)
Igår åkte jag med härjedalingen ner till familjen Lindh, där jag togs emot o landade i soffan lagom till let´s dance.
Det är skönt att slippa kylan för några dagar. Snart kanske jag slipper hälsingland för en längre tid. Det är med blandade känslor, ska ni veta.
På måndag ska jag på arbetsintervju i tidiga ottan.

Dagen har tillbringats i skärholmens köpcenter och ute i solen. Jag o Louise letade reda på ett tefat o en skärtlapp och begav oss ut i pulkabacken.
Smärtsamt insåg jag att jag har blivit gamal. Eller åtminstonde mindre barn... för det första så var jag för stor för både tefatet och skärtlappen och för det andra var jag fruktansvärt rädd.. Både rädd för att meja ner någon och rädd för att skada mig själv. Nåväl, det var galet roligt åxå. Jag fick några hysteriska skrattanfall mitt i backen och barnen stirrade misstänksamt på mig. Ack, det bjuder jag på! :)

Nu doftar här underbart, för jag o Louise har nämligen stoppat in en kladdkaka i ugnen. Till varmrätt serveras kotletter och klyftpotatis med championsås och därtill massor med grönsaker.. det droppar från min tunga o magen kurrar högljutt. det ska bli så gott :)
Lördagsmys i soffan med en bra film. Herrejisseness, vilken härlig kväll jag har att se framemot !

Tomt utan Twiggy , man vänjer sig så fort vid någons närhet.

/K


Det är kallt!

Det är kallt idag. Det känns som att det börjar höra till vanligheterna numera.. Decembers medeltemperatur måste vara minus 21.. Undrar just hur länge man kan vara ute i 27 minus utan att frysa ihjäl? Jag provade lite lätt med 50 minuter och tappade både andan och hakan, tror jag.
Igår var jag ute och promenerade i järvsö med Sara, Anno och hundarna. Det var minus 30 då, och jag kan tala om att det var kallt, trots eskimoutstyrseln!
Hu..
Det besvärligaste med all denna kyla är att den hindrar en från att leva ett normalt liv.. Pozack mår som bäst när han får motioneras dagligen, det är också när han får gå ordentligt som man kan lägga större vikt vid träningen, såklart. I den här kylan är det nästintill omöjligt att hålla honom i trim, tyvärr.. Jag vill helst inte ta kol på honom riktigt än, och att träna honom i 27 minus vore vansinne. Jag vill ju inte spränga lungorna på honom som sagt.
Och så har vi lilla Nils... Han blir så himla trött o seg i sina leder av all kyla.. Igår fick han lite motorvärme före färden till järvsö, men var trots det inte särskilt kvick! När vi skulle fara hem vid midnatt var han riktigt trög. Ett tag trodde jag att NIls o jag skulle tvingas övernatta, men efter lite gas så ruskades han sakta igång.
Hundarna blir trötta och har svårt att vara ute längre stunder än när de måste nödkissa några centimeter från husknuten. Jag sjäv blir deprimerad och kylig och vill helst bara ligga under duntäcket.
Man talar om att jordens medeltemperatur stiger.. men jag vet inte om jag kommer ihåg när vi hade en sådan här kall vinter senast..

Fördelen med dagens temperatur är att jag tvingas stanna inne, och idag behöver jag verkligen ta itu med insidan... mitt rum ser ut som katastrof. mamma är tokig på mig för att jag har kläder överallt.. Och ja, visst ligger det någonting i det. Så idag tänkte jag att jag skulle städa så att det blir kliniskt rent i mitt rum, ta reda på alla kläder och slutligen baka semlor. yes, indeed.. snart är det fettisdag x)

ha det så bra ute i kylan, gott folk!
/K

4 januari

Aldrig förr har jag varit med om en jul och nyårsvecka som har gtt så fort.. Det ligger något i det, att tiden går fort när man har roligt!
Carro är tillbaka på Strömsholm och jag vet inte när jag får träffa henne nästa gång. Det skär i hjärtat.
Nils har laddat batterierna, men egentligen borde jag nog ha givit honom ett nytt. Det får bli när jag blir rik o berömd. Då ska jag ge honom allt, min Nils!

Imorgon ska jag in till AF och verifiera mina meriter, visa mina betyg och intyg. Känns inte särskilt lovande att hitta en välfungerande jobbkarriär här i Sherwood. Så därför, gott folk. Flyr jag min kos så fort jag blir fri! Den här gången styr jag mot säkrare mål och bara dit nosen pekar!

Igår galopperade jag i snön och det var underbart att känna Pozack arbeta skiten ur sig under mig. Fantastiskt känsla. Idag blir det trimmning i ridhus.

För fjärde gången den här höst/vintern sitter jag och snörvlar. Immunförsvaret är inte på topp, och bryts ner så fort jag möter en bacill. Hua.

Reste till Långbo igår för filmtittning med Jessica. Vi såg the notebook, som för övrigt är en klar favorit. 4 mil skogsväg kändes inte som någon hitt efter att ha spenderat nyårsnatten i diket. Men skam den som ger sig. Jag såg älgar överallt och på vägen hem kom jag i närkontakt med skogen konung. Kanske har jag ett bra sjätte sinne eftersom jag tjatade hela långa kvällen om att jag verkligen inte ville stöta på någon älg. . . För plötsligt stod den bara där, framför mig o Nils. Den hade 4 långa vita ben och en krona på skallen! Jag fick lite adrenalin kick, men körde så sakta att det inte var några problem att sakta in och vänta till älgen passerat vägen. Själv slängde jag mig på tutan och svor till älgen traskat vidare.

Måste ta tag i mitt liv, städa på mitt rum, motionera min häst o ta hand om den snuviga näsan!
/K

RSS 2.0