Vänner

Jag har världens absolut finaste vänner.
Det är sant.
Jag är så lyckligt lottad som har mina fina vänner!

Sitter trött o sliten nersjunken i soffan.. Är så fruktansvärt trött att jag nästan skulle behöva tandpetare för att håla ögonen öppna.. bända upp dem, så där fint, ni vet..
men icke..
det blir faktikst sängen om en stund. Ett samtal från en saknad vän i från skåne väntar. O ett kärt samtal från Carro, systra mi! Som jag faktikst träffar redan på torsdag. Sedan väntar oss en bilfärd hem till hälsingeskogarna varpå vi förhoppningsvis kommer hem till läggningstid ungefär :)

Idag fick jag höra något så fruktanvärt roligt på jobbet. Det var så roligt att jag faktikst började flabba högt!
Satt i vanlig ordning hos en kund som jag har fått en väldigt speciell relation till.. Varpå jag reser mig och går bort till andra änden av rummet, kommer tillbaka till damen som tittar plirande på mig och säger...
"Du får inte tro att jag är någon sån där som tittar på folks kroppar och dömmer någon. -För det gör jag inte. Men jag såg dig i profil och måste säga att du har en väldigt fin rumpa"
"Så fast och fin, en sådan önskar jag att jag också hade".

Herregud, ta den snälla! Den är mest i vägen...
Men det var grymt roligt, att hon, just hon av alla sa det ! Haha.
Trevligt att man kan skratta lite på jobbet ibland :)

Jag tänker snart besöka sängen o boka date med John Blund.
Imorgon väntar jobb, igen. nionde dagen på rad. I die!

Nattinuffs/K


Vel o värk

Så har ytterligare en helg gått och jag ligger nu halvdöd i sängen o funderar över livet. Jag framstår snart som en filosof så mycket som jag klurar hit o dit. Men det är så här.. att jag har fått beslutsångest.. Jag har varit stupsäker på att jag vill plugga i höst.. Enda fram till igår. Så ändrade jag mig, varför just i sista sekund? Tre veckor kvar att söka högskolor, o då ångrar jag mig?
Jaa, för är det verkligen vad jag vill? Eller är det vad jag tror att andra förväntar sig att jag ska göra?
Kanske det senare.
För jag vill nog jobba ett tag till. Jag vill nog inte läsa fyra år på distans. Det blir nog enformigt. Jag vill nog helst av allt slippa ta ställning till det åxå.. Men det är bara jag som råder över min egen framtid.. Så jag ska nog inte ta och göra något förhastat,- denna gång. Jag vill vara säker , göra något jag verkligen vill, för att jag vill det.
Så kanske ska jag bara göra högskoleprovet, lugna mig och söka högskola när jag bestämt mig. Det går ju att söka i höst o plugga i vår, om ett år.. Det går ju att göra det mesta, bara man vill!

Just nu ligger jag o tycker synd om mig själv. Med en grotesk huvudvärk och en gräslig mensvärk ligger jag trött o sliten utbredd i sängen. Väntar på att klockan ska slå nio så Joel Kinnaman äääntligen dyker upp i teverutan! Väntar samtidigt på att klyftpotatisen ska bli klar och på att alvedonen ska börja verka.
Twiggy ligger utbredd bredvid o drömmer söta drömmar, sprattlar med tassarna o gnyr sött. Ja, tänk vad hon går miste om.. Både mensvärk o ställningstaganden. Wish I were a dog too!

Imorgon ska jag sova tills jag inte orkar ligga i sängen längre. Sen blir det skogspromenix med raska steg o därefter väntar ett kvällspass på jobbet.
Innan jag glömmer bort det ska jag ringa till min mor o berätta att jag är tacksam för att hon finns. Jag är väldigt dålig på att göra det!

Hoppas ni får en underbar söndag!
Kram på er :)

Planera framtiden!

Det känns som att jag är tömd på all min energi. Trots att solen skiner tycks jag knappt uppfatta det. Jag sover som aldrig förr, men är tröttare än någonsin. Visserligen kan detta bero på att jag jobbar o sliter väääldigt mycket. Vilket åxå är det jag vill, förstås :)
Men det saknas något. Min egna lilla energikälla, jag saknar den.
Den som stavas, Hästen, Vännerna och Allt det roliga.
Nåja, om en månad är jag o Louise på BALI. Jag räknar dagarna. Det ska bli så himla underbart. Avkopplande, uppvilande, rogivande, roligt, galet. Jaa, därefter saknar jag klyschiga ord!

Har nu avnjutit jätte smarrig middag o ett glas vin. Känner mig redo för sängen. Meeen, nej. Klockan är inte ens åtta och jag kan inte sova i tolv timmar, för DÅ kommer jag garanterat att vara trött imorgon. När jag sover för mycket, då blir jag som en zoombie. Därför ska jag härda, runt tio är det okej att sova.. Allafall om man ska upp vid halv sju för att studsa iväg till jobbet.
På måndag ska jag ha sovmorgon, då ska jag sova så länge jag orkar. :)

Jag har varit förhållandevis frånvarande idag. Jag har gjort saker på måfå och haft tankarna på annat. Pratat med mamma hundra gånger och försökt få ihop vårens planer.. Det ser dock mörkt ut, finns så många lösningar att jag blir tokig. Massa val och ställningstaganden, SUCK. I hate vuxenvärlden! Det känns verkligen som att man måste ha kontrollbehov för att klara detta. Verkar på något vis som att jag saknar det.. Jag vill helst flyta runt och göra saker som jag blir tillsagd att göra.. Eller nej, inte det heller.. men jag vill bara inte bestäma, styra och få ihop allt. Jag beundrar faktikst min mamma, hör och häpna ! Som har gjort alla val och tåtat ihop allt ... Det är fanimig svårt!
Nåväl, hemfärd på torsdag natt eller fredag morgon, DET längtas det efter! Blir hemma till tisdag då jag rullar ner för att jobba kväll... Sen är det högskoleprovet, HJÄÄÄLP, på söndagen som gäller. Två veckor kvar. Må jag bli smart! Slita en vecka och sen åka till norr för att dumpa min skrutt hemma och sedan åka till stora stockholm för att flyga till Bali! Den här månaden kommer att gå snabbt ;)
Maj blir en JOBBig månad och sen.. ja.. då är det slut på detta äventyr.. Då börjar nästa!

Skepp och hoj!
/K


BUUUUÄÄÄH!

Jag har precis suttit o plågat mig genom ett filmklipp där de flår en hund levande.. Fråga mig egentligen inte varför jag frivilligt tryckte på "play-knappen"... Fördjävla onödigt.. Jag blev självklart förfärad och grät en skvätt samtidigt som jag blir så otroligt förbannad på människorna som gör så här mot de stackars djuren. Jag kommer aldrig att bära päls, inte äkta päls allafall.
Jag äger i och för sig en dunjacka och ett duntäcke, -men jag hoppas innerligt att fåglarna var döda innan de plockades!
Jag förstår inte i min vildaste fantasi hur man kan ha hjärta att utföra en sådan tortyr, att man kan slita av ett djur sin päls samtidigt som man flår den levande... Det är så långt borta från min verklighet som man kan befinna sig.

Min verklighet är inte heller alltid en dans på rosor.. Idag har jag bara stressat runt som en galen. Slängt i mig lunchen, lyckats köra fast i en snödriva och dessutom kommit fram till att det är en vecka kvar tills jag ska hem.
Jaja, inte klaga nu! Jag ska ju vara glad som överhuvudtaget fick lunch, som är lyckligt lottad nog att ha körkort så jag KAN köra fast och ja... en vecka kvar till hemfärd, det kommer att gå snabbt. Jobbar varje dag och dessutom har jag klarat tre veckor, då bör jag stå ut ytterligare en ! :)
Har gått en timma med Twiggy i skogen efter jobbet o sen har jag gjort middag till familjen L.
Var så dags att jag skulle ställa fram maten på bordet åt dem en gång :)
Det blev wok med qourn o bulgur. Faktikst jättegott och hot!

Har pratat med Arbetsförmedlingen idag åxå, skulle avtacka mig ett möte imorgon. Lite dumt och onödigt för mig att åka hem för att prata om min arbetslöshet när jag varken är arbetslös eller har tid att åka hem - eftersom jag jobbar. Damen på arbetsförmedlingen gick igenom lite a-kassor med mig och vi kom båda fram till att kommunal nog vore bäst för mig! Så nu ska jag bara ta reda på hur värt det är för mig att gå med, om jag nu ska plugga i höst.. Någon gång i mitt liv ska jag allafall vara utexaminerad socionom!
Dessutom upplyste damen mig att en heltidstjänst inom vården är 37 timmar. O här suktar jag efter att få arbeta 40. Så from now one ska jag sänka mina krav ett snäpp!

Trött som ett barn funderar jag på att möta John redan om en timma. Vi får la se hur länge jag orkar hålla ögonen öppna :)

/K

Klagobrev

Jaaa, bloggen lever. Neeej, Kristina Dahl har inte gått ur tiden.
Jag blev bara väldigt ledsen sist jag bloggade, o beslutade mig då för att vänta ordentligt länge till nästa inlägg.
Nu har jag väntat, så läs o njut!

Knappt hann jag blinka förren helgen var över. Suck. Jobbade nonstop hela förra veckan o mardrömspasset på fredagen fick avrunda min arbetsvecka. Skönt med tre dagars ledigt :)
Lördagen var solig o fin o bjöd på gourmet middag med vin o trevliga människor, Linda Lindekrans tittade förbi på en bit kladdkaka o en promenix. På söndagen kom min älskade vän Carro inrullande med tåget. Tillägnade söndagen i hederlig "bara mysa o umgås med varann" -anda! UNDERBART.
Tänk att vänskap är så fint! Jag är lyckligt lottad som är omringad av så många fina vänner!
På måndagen blev det dags att leka modell på The Studio med Louise o Carro.
Jag blev jätte missnöjd med sminkningen, men det blev självklart fint på bilderna. När vi skulle bege oss i från studion, (väldigt mycket fattigare... ) var jag tvungen att slinka in på toan o gnussa av mig lite smink.. trots det kände jag mig som snövit när jag vandrade runt på drottninggatan.. "hår svart som sot, läppar röda som emenholt o hud vit som snö".. erhm.. ungefär så kände jag mig, fast i upplaga ugly!
Hur som helst, in på HM o köpte mig en vårjacka, som jag är väldans nöjd med. Hoppas att solens strålar värmer upp norden så att jag kan klä mig i den inom kort!

Smärtsamt farväl på tisdagen o sedan skogspromenad med min lurv.

Nu serveras lasange o jag är både hungrig o trött. Känner mig lite upp o ner med det mesta idag . Men vafan, det är väl dags för en sådan dag helt enkelt :) Imorgon ska det bli en bra dag!
Om nio dagar åker jag hem till norr. o det ska bli magiskt. Jag längtar o räknar dagarna hela tiden.
Ska nu jobba nonstop till nästa torsdag- helt utan att avlida, fniss! Sen jäklar, då rullar jag hem!

Ha en trevlig onsdag kväll, jag ska inta soffläge med en skål popcorn!
Puss på er!
/K

Våååååår

Vet ni vad som har hänt?
Våren är här, mina vänner!!
Den här dagen har jag väntat på enda sedan den första frosten kom. Enda sedan solen gick i moln bakom den fördömda hösten.. Nu är den här. Fåglarna kvittrar, solen värmer, det droppar från taket. Man svettas i dunjacka. Det här är underbart. Helt underbart.
Jag ska fira med en ny vår jacka, tror jag bestämt.
För häromdagen damp det ner ett litet grattiskort med några lappar i, o jag blev rörd för att kära grannar tänker på att fira mig när jag inte längre är granne längre. Det är sött, på tok för sött !

Har besökt polisen idag igen. Hämtat passet. O nu är det verkligen inte mycket tid kvar innan jag ska stämpla sönder några blad. Indonesien, hääär kommer jag !!

Sitter o klurar på tatuering. Må jag vara motsägelsefull som lovat att aldrig tatuera mig, men just nu känns det som att jag vill det. o det känns bra. Jag ska se till att jag aldrig kommer att ångra det :)

Nu blir det andra avenyn o kryddiga popcorn!

/K


Uppsägning

Idag var jag in till chefen som erbjöd mig en tjänst o rosade mig så fint med massor av varma lovord!
Jag fick panik, kunde inte säga nej o var nästan beredd att pendla hälsingland-stockholm bara för att inte göra någon besviken.
Fick slutligen fram att jag nog helst jobbar hemma i sommar. För det är ju faktikst vad jag vill.
O ja. Nu är det gjort. Så jag är stockholmare till maj o flyttar sedan till Järvsö o blir kombo!
När kollegorna fick reda på att jag skulle sluta blev det tandagnisslan, så jag bjöd hem en skön värmlänning som ska sno på dansskorna o besöka mig en lång weekend i sommar.
En kund blev gravt besviken o jag tröstade med att det är två o en halvmånad kvar. Det gick inte hem..
Tiden går fort, jag har legat här i fem år.
Allting är relativt.
Jag är dock oerhört tacksam för att jag tagit den här chansen o jobbat här. Låter som att jag ska sluta redan idag, men så är inte fallet! Träffar så många olika personligheter varje dag o det är utvecklande, inspirerande o frustrerande. haha. Mycket ska man höra innan öronen trillar av!

Har speedat runt sjön en timma med gofisan idag. Hon är för go! Jag längtar efter sommarkroppen o kämpar nu, allafall!
Godisbegäret är starkt o jag har bestämt mig för att fasta en vecka i sommar. Inte för att jag har ätstörningar, men för att jag vill prova bara!

Nu ska här duschas o krypas ner i sängen. Har två samtal att avverka. Först Stina o slutligen Anno. Kvällssnack!
Sov sött mina kära ! /K


Världens bästa helg?

Kan hända att världens bästa helg just passerat.
Jag fyllde 20 i fredags o slogs av hur gamla jag börjar bli?
En liten ålderskris kom krypande , men kom sedan på att jag förhoppningsvis har hela livet framför mig och att jag ska ta vara på den här tiden , för jag tycker att det är så himla underbart att leva! :)

Väcktes med frukost på sängen och ja-må-hon-leva-uti-hundrade år i form av skönsång av familjen Lindh!
Öppnade ivrigt presenter och den bästa av dem alla var nog den present jag fick av Louise.
--> En upplevelse på Bali! Funderade ett tag på att välja bungy jump, om man nu gör sådant på Bali.. Hur som sätter nog höjdrädslan o livslusten stopp för det!

Efter frukosten somnade jag illakvickt o vaknade sedan upp på tok försent för att hinna duscha och packa mig iväg mot Östergötaland.
Efter en timmas promenix bjöds det på italiensk lunch och sedan ruskade jag på SwebussExpress hela vägen till Linköping. Nu förstår jag varför buss är ett billigare alternativ. Med komfort noll och träsmak i baken hoppade jag lycklig av i Linköping! Mötte upp Mellis och for raka vägen till stallet. Gud så jag saknar. Saknar hö innanför kläderna, frusna tår, stinkande hår, lortiga kläder, saknar hästdoften och mest av allt min lille Pozack. Må tiden gå snabbt nu!
Red ut o busade i snön på den gamla damen Dockan. Det var riktigt kul o jag skrattade högt!

Kvällen bjöd på bowling, alldeles för mycket sprit och en mycket spontan utgång.
Istället för att gå o lägga oss hamnade vi på Harrys!

Lördagen kan ha varit en av de bästa dagarna i livet. Så många vänner som jag fick under tiden på vreta, så många minnen o så mycket som hänt på dessa år. Det är överväldigande.
Sprang på stan med Sara och var in på systemet (ja TÄNK, lilla jag köper numera spriten själv).
Shoppade som aldrig förr o sen hem för att snygga till mig!
Slutligen kom kvällens höjdpunkt som bjöd på middag och kära återseenden.

Jag hade mest sett framemot att se hur alla förändrats och inte förändrats. Men det enda jag slogs av är hur fin vänskap kan vara. Trots att det gått två år, är det som om ingenting annat existerat. Som om tiden bara stått stilla. Inga krystande kramar eller pinsamma tystnader. Bara som om det inte funnits någon annan tid.

Från middagen till en hederlig gamal vreta förfest bestående av hejdlöst drickande o skratt. Vidare till krogen för att fylla på alkoholintaget till max, dansa hela natten lång o le tills läpparna lossnar!

Kvällen slutade på morgonen med en stor kebab, när sjutton började jag äta kebab? Tjejprat o några timmars sömn.

Innan jag åkte från Linköping lunchade jag med Jenny Häll. Helt ovärdeligt! Vid halv ett gick tåget mot Stockholm och två dagars festande visade sig ha satt sina spår.

Så även helgen. Den som jag sent ska glömma. Som jag ska leva på resten av mitt liv och som jag för alltid ska minnas!

Ikväll jobbar jag kväll och ska snart bege mig till Polisen för att fixa pass. BALI resan kommer närmare för var dag. Jag är så taggad!

/K


Helgen o funderingar

En vanlig dag på mitt jobb består av stress, slit, uppoffringar o skitsnack. Alltså, mitt jobb fungerar ungefär som alla andra jobb! Trots det så trivs jag med det jag gör. Jag älskar att arbeta med människor. Även om vissa dagar är tunga o kunderna klagar o är missnöjda, så känns det så sjukt bra när man gör kunderna nöjda. När dom tackar innerligt o när man gör deras dag för att man ler lite extra.

Idag var den en ovanlig dag på jobbet.
Jag blev placerad hos en av våra mest vårdkrävande kunder. O tur var det kanske att det var just jag som var där just idag. För just idag var det riktigt illa med henne. O hon talade om för mig att ingen medicin fick henne att må så bra som hon mådde när jag var där. När man hör sådant, vill jag tala om att man mår bra!
Även om jag inte vill att hon ska dö, så är hon verkligen värd den eviga vilan. Den eviga vilan som skrämmer mig till tusen varje gång jag tänker på den...

Jag har kommit in i en fetkris. Jag tycker att jag är tjock, varje jävla gång jag tittar mig i spegeln blundar jag en extra gång.
Jag har aldrig känt mig så fet o äcklig. Trots att jag steppade upp på vågen när jag var hem o kunde konstatera att jag minsann inte ökat i vikt. BLÄ, jag känner mig ändå fet. Så där valkig o mjuk o ja.. hu.
Jag som är van att hålla igång o rida o studsa runt, känner mig mer o mer som en stillastående männsika utan liv. Ni hörde rätt.
Så numera blir det en timmas power walk varje dag. O jag tänker verkligen se till att hålla det!
Bikinisäsongen kommer tidigt i år, redan den 20 april, förstår ni!

Var hem i helgen o hade det helt fruktansvärt underbart. Åkte upp på torsdagen efter jobbet, o sällan har de trettio milen känts så långa. Kom hem mitt i natten o vaknade upp i min himelsktsköna säng, för att gå en lång promis med mina tre lurvpösar, pussa på Pozack o sedan sno om för en tripp till Järvsö.
Var in på Öjegården för att höra lite angående sommarjobb. Gick därifrån, glad i hågen med sommarvik från juni. Det kändes skönt :)

Var upp till toppstugorna i Järvsöbacken där Jessica befann sig, käkade en semla med henne o hennes familj. Därefter lagade jag sallad till mig o Anno o hade en helkväll med kvalitetstid ;) Snyggade till oss o åkte sedan till Järnvägs som chaffisar för att se Smalare Än Thord. Hade en grym kväll o dansade in på små timmarna.
På lördan träffade jag min kära Carro i kramkalas med tårar! Sedan var det åter dax för uppsnyggning innan after skin väntade på Öjeberget.
Avrundade kvällen med Småstadsliv 3, som jag måste se igen, o Engmans Kapell. Helgrym kväll!

Grät några separationsångest-tårar och lämnade sedan både häst o hund o älskade vänner för att bege mig till storstan.
Resan var lång, mörk o blöt. HU.
Nils tog mig ner i god tid !

Nu ska jag duscha o gosa med Twiggy som sover som ett barn :)
/K


RSS 2.0