När tio minus blir varmt

Vargavintern har nog tagit alla med storm. Trodde inte det var fullt möjligt att kvicksilvret kunde sjunka till 25 redan innan december tagit gestalt! När jag vaknade imorse hoppade jag glatt och tyckte att det var alldeles lagom med 14,5 grader.
När det sedan blev tio drog jag raskt på mig ridbrallorna och gick ut i mörkret för ett dressyrpass. Vi ryttare måste vara från en annan planet! :)
Tio minus utan snöyra och dånande vindar är en rätt behaglig temperatur trots allt. Allt är ju bättre än -25.
Funderar fortfarande på att lägga mig i ide och sova tills vårsolen kittlar mig i ögonen. Tyvärr hinner jag inte det. Men man kan ju drömma lite ! :)

Idag har jag varit ledig och gjort mest ingenting. Pozack har ridits lagom ordentligt trots plumssnö och oskottad ridbana, hunden har fått en långprommis och en försäkring. Äntligen hade jag möjlighet att pricka in kontorstiden när jag för en gångsskull var ledig . Så nu är det ur världen och det känns fint. Jag har även upprättat en handlingsplan med arbetsförmedlingen, fått en handläggare (äntligen! har varit inskriven i fjorton veckor- men inte haft någon handläggare..) och allt detta på telefon! Guds gåva till mänskligheten. Kändes alldeles perfekt att undkomma ett besök just idag. Egentligen känns det rätt ovärt att överhuvudtaget vara inskriven i arbetsförmedlingen. Senaste veckorna har varit fullspäckade med jobb från fyra olika arbetsplatser. Jag tackar och tar emot för alla jobbtillfällen som dyker upp! Har dock lite svårt att se mig som arbetssökande, men hur som helst ... Jag gör det för att jag tror att det ska vara till min fördel allafall.

Nu ska jag ut i kylan (läs värmen, det är ju trotsallt bara tretton minus nu!!) och natta mina fålar!

/K


Get over!

Det snöar . Det snöar hela tiden . Och så blåser det, och därtill är det 10 minus. Dessutom så varnar SMHI för en extrem kall vinter. Jag trodde att förra vintern var i det extremaste laget. Men tydligen misstog jag mig? Om vi överlevde 30 minus i flera veckor, kommer vi då att överleva 40 minus? Eller kan en ny istid vara på väg?
Det är en månad kvar till jul. Det är fortfarande November, o tamigkatten... JAG fryser och är redan trött på både kyla och snö.

Idag har jag jobbat på två ställen, började 7 och slutade 22, och därimellan var jag ledig i tre timmar. Pozack fick nöja sig med en puss på mulen och fick alltså en (välförtjänt?) vilodag!

Planen är att jag ska sova bort hela dagen imorgon och sedan rida min springare, promenera mina hundar och vila igen, innan jag åker för att jobba natt. Denna gång ska jag absolut vara mer förberedd Jag tänker inte vara vaken i 24 timmar igen. Det var alldeles för hårt!

Gnatt!/K


En erfarenhet rikare

I natt jobbade jag natt för första gången i mitt liv. Det var hårt, som förväntat! Den svåraste tiden på dygnet var runt 2-3 tiden, då natt sakta övergår till morgon! Genom att dricka och springa på toaletten höll jag mig vaken.. Strax före sex var jag nära att stupa på mållinjen, men ack! Höll mig uppe och puttrade hem i min iskalla, översnöade bil. Väl hemma släppte jag ut hästen innan jag hoppade i säng. Rätt knepigt att gå och lägga sig klockan åtta, när det precis ljusnat. Till tonerna av en fantastisk och underbar snöstorm somnade jag lugnt och drömde sedan mardrömmar långt in på eftermiddagen.
Väcktes av att både resursen och bemnanningen ringde som galningar efter mig. Så imorgon väntar jobb i Arbrå på förmiddagen och sedan vidare till Järvsö för att jobba kväll. Därimellan ska jag försöka vila lite grann, för det känns som att bacillerna anfaller från alla håll.

Som den smarta kvinna jag är insåg jag idag att min ansökan till högskolan måste kompletteras! Eftersom min senaste skola inte riktigt tyckte att det där med högskolan var särskilt nyttigt, var den heller inte ansluten till antagningen, vilket resulterar i att betygen inte automatiskt hamnar i meritlistan.
SUCK.
Tur att jag insåg detta i tid nu, så jag hinner skicka min abetyg till antagningen. Ibland förslår jag mig själv :)

Pozack var himla fin idag i snön! Tömkörning är så himla kul! Det är både nyttigt och bra för hästen dessutom. Det går som en dans och skänkelvikningarna blir bara bättre o bättre :)

Godnatt och sov så gott!/K


en minut över?

Det har varit några intensiva veckor nu... Helt plötsligt började jobbtillfällena hagla in och jag minns de senaste fyra veckorna som att jag har jobbat, jobbat och jobbat. Några underbara danser har det blivit också, i Sundsvall och Söderhamn.
Jag har haft svårt att planera mina veckor då jag för många gånger blir väckt vid 7 och får slänga mig ur sängen för att hoppa in och jobba. Visst, det funkar. Men i längden är det rätt ohållbart. Nu är mamma snäll och tar hästarna varje morgon eftersom vi inte vet om de ringer in mig. För jobba vill jag ju!
Pluset med att ha 4 extra jobb är att jag numera inte behöver vara så förbannat tacksam när de ringer. Jag känner mig rentav eftertraktad emellanåt! Skämtåsido! :)

Till veckan ska jag tillbaka till avdelning C på lundan. Vilket känns mer än bra. Har saknat att jobba inne på våning när jag puttrat runt i bil det senaste året. Dessutom blir det några nätter jag ska jobba och det ger ju mer pengar :) I år längtar jag inte till jul bara för firandetsskull. För jag ska ju jobba på julafton och dagarna runt omkring. Det är inte helt fel det heller, men jag läntar mest till jul för att novemberlönen kommer då. När lönen kommer får man bekräftat att det faktikst varit värt mödan.

Har precis kommit hem till hälsingeskogarna efter en intensiv helg i Stockholm och Norrköping.
Hälsade på min kära vän Daniel och festade loss en natt. Sedan rullade jag vidare mot Norrköping där Vretafaktorn var hög och Jennys 20års fest var mer än lyckad :)
Det var obeskrivligt att umgås med mina kära östgötar igen, och kanske inser jag nu hur mycket de betyder och har betytt för i mitt ack så unga liv! Vilka fina människor... Jag är så lyckligt lottad som har så vackra vänner :)

Trots att mina dagar har varit väldigt intensiva har jag fyllt mina dagar, hunnit vila upp mig lite granna och brännt lite pengar.
Håret är nyklippt och frisörbesöket var en mardröm. Jag säger då det.. ALDRIG mer drop in! På 25 minuter hann jag bli halvt misshandlad, få tvättat, klippt och torkat hår. Med mitt svall må jag säga att det är orimligt. Det är förvånansvärt att det ens är möjligt. Men tydligen.
Det var över 4 år sedan jag besökte en frisör senast. Frida, min trogne vän och äkta frisör har fått ta hand om mina kluvna hårtoppar sedan misslyckandet 2006. Och från och med nu lär hon bli den enda som får ta hand om det också.
Det finns folk som har tandläkarskräck, som är livrädd för sprutor och har fobier till oändlighet. Det är ungefär så jag känner för frisörer. HU.

Imorgon ska jag träffa min föredetta Kombo, Anno. Det blir ett besök på intensiven med bilen och sedan en långprommis. godnatt ! /K

Relativt

Ja, herregud! Allting är verkligen relativt.. Min mamma är relativ, min häst är relativ och mitt yrkessamma liv är relativt. Avverkade just min nionde dag med ett kvällspass på hemtjänsten, ja.. efter att ha arbetat förmiddag-förstås! Två delade turer på två dagar- det KÄNNS! Men ack så lycklig jag är över att jag får jobba! Jag ska verkligen inte sitta här och gnälla... Bara två dgar kvar nu, sen tror jag att jag får en ledig helg. Och attans vad det ska bli kul med Halloween ;)

Känner mig lite avskärmad från det mesta, stackars Twiggy är aningens missnöjd över att vi numera bara sover ihop. Men som sagt, allting är relativ. Om två veckor kan jag vara arbetslös!
Vet allafall att jag ska jobba sex dagar på Nytorp nästa vecka, och ja... det räcker gott o väl :)

Idag har jag umgåts med Sofia mellan arbetspassen! Blev en lunch med massa prat på Öje och sedan åkte vi till dagis för att hämta upp Jonathan. Kort därefter väntade en fem minuter lång telefonkö i hela sjutton minuter för att nå fram till Svensk Fondservice och neka mitt konto. FY! Jag vill varken pensionsspara eller fondspara. Jag vill inte bli gamal heller. Jag vill alltid vara ung och leva mitt liv som att varje dag vore den sista :) Hujja.. Den dagen jag är mera insatt i systemet kan hända att jag börjar spara och placera mina slantar- för självklart är det nog både nyttigt och klokt att göra detta!

Nu ska jag slockna. GODNATT!/K


Måndagmorgon!

Inatt har jag sovit så djupt och så länge att jag fått ont i huvudet. Jag behövde verkligen sömnen, men jag behövde då absolut ingen huvudvärk...
Helgen har gått bra och jag har jobbat, luktat häst och druckit vin. Jobbade i stallet med en jätte trevlig tjej, så dagarna flöt på bra och vi hade rätt kul. Twiggy var med och sprang runt i stallet och busade, så igår fick hon ett ordentligt bad eftersom hon luktade mer stall än en häst!

Väcktes av bemanningen idag efter nio, helt acceptabel tid att ringa. Fick ett kvällspass i Järvsö, vilket innebär att jag jobbar min sjunde dag på raken idag. Även om jag är trött och hade föredragit en dag utan arbete, så är det inget tvivel - HÄR SKA DET JOBBAS!
Vad gör man en dag som denna i Sherwood, liksom?

Nu blir det frukost och sedan ska Pozack få lite motion innan Nils tar mig till jobbet i Järvsö!
/K


RSS 2.0