Pepparkaksdeg och högskoleutbildning
Mitt liv är som en enda röra just nu. Inte helt ovanligt för att vara mig. Om två dagar får jag veta om jag kommer in på de utbildningar jag sökt. Om fem dagar avslutas mitt vikariat och jag återgår då till mitt extra knäck. De senaste dagarna har jag förutom vikariatet jobbat på både nytorp o hemtjänsten- samtidigt som jag gjort mina timmar på lundan. Även om jag vill poängtera att jag är tacksam att jag får jobba, så vill jag framhäva att jag är mest tacksam för att jag har så underbara kollegor. Utan deras pepp och trevliga bemötande så skulle det verkligen inte gå att jobba femton timmar i stöten på olika arbetsplatser. Dom som är bra är också värda guld!
Kvicksilvret ligger runt minus 20 och när vi kommer till motion av hästen så är det alla -kläder -på -metoden som gäller. Alla kläder på och vifta på fingrar o tår, ja då kan det även gå att hålla hästen i trim!
Ikväll är en historiens kväll, Anna Kristina Dahl har nämligen gjort sitt livs första pepparkaksdeg! Inte helt problemfritt förstås, för det är aldrig problemfritt i hennes tillvaro. En fas i den lilla röda stugan i Sherwood gick nämligen när pepparkaksdegen skulle tillverkas. När tvättmaskin, diskmaskin, vattenkokare, tv, data och mysbelysning skiner samtidigt o säger tydligen elen upp sig. Där var läxan lärd och från och med ikväll så ska vi nog helt enkelt inte koka tomtegröt, göra pepparkaksdeg och laga middag samtidgt. Inte här i Sherwoodskogen i allafall!
Degen står nu på kylning, men jag kan tala om att den smakar alldes perfekt. Jag hoppas jag blir en riktigt bullfarmor i framtiden :)
Nu går jag o lägger mig så att imorgon kommer lite fortare. Snart får jag som sagt besked från antagningen, o imorgon är åxå degen helt ätbar. Nam! :)
/K